Jan Olde Riekerink, darbe girişimi hakkında neler söyledi?

Jan Olde Riekerink, darbe girişimi hakkında neler söyledi?
Galatasaray'ın Hollandalı teknik direktörü Jan Olde Riekerink, Türkiye'de yaşanan hain darbe girişimleri hakkında yorum yaptı.

Jan Olde Riekerink, Galatasaray'ın İsviçre kampında katıldığı Uhren Kupası'nda Zürih'i 3-0 yendiği maçın sonrası basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Riekerink, darbe girişimiyle ilgili, "Çok üzücü ve zor bir durum. Çok güzel bir ülkeniz olduğunu düşünüyorum. Bir teknik direktör olarak konuşmam zor. Bu olay beni inanılmaz üzdü. Özellikle Türk oyuncularımız ve çalışanlarımız için çok zor bir durumdu." diye konuştu. 

Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink, darbe girişiminden takım olarak etkilendiklerini vurgulayarak şunları söyledi:

"İstanbul'da ailesi ve çocukları olanlar daha fazla etkilendi. Hatta bir an önce Türkiye'ye bile dönmeyi düşündük ama burada kalıp güzel bir mesaj vermemiz gerekiyordu. Ülkemizin ve kulübümüzün bize ihtiyacı vardı. Dik durarak güzel bir mesaj verilmesi gerekiyordu. O yüzden bütün oyuncuları tekrar tebrik ediyorum. Mental açıdan kendilerini çok iyi hazırladılar ve bugün de çıkıp çok iyi bir performans gösterdiler."

Zürih karşısında iyi bir oyun çıkardıklarını anlatan Hollandalı teknik adam, "Bu maç için mental anlamda zor şartlarda hazırlandık. Bütün oyuncularımı ve ekibimi tebrik ediyorum. Mental olarak kolay bir maç değildi. İyi hazırlandık ve güzel bir galibiyet oldu." ifadelerini kullandı.

- "Bruma ile çalışmaktan mutluyum"

Jan Olde Riekerink, kamp ve hazırlık maçlarındaki performansıyla beğeni toplayan Portekizli futbolcu Armindo Bruma ile çalışmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti. 

Hollanda ekibi PSV Eindhoven'ın transfer etmek istediği Bruma'nın çok iyi bir futbolcu olduğunu belirten Riekerink, "Bruma ile yeni çalışmaya başladık. Çok çok iyi bir futbolcu. Eğer iyi bir futbolcuysanız, taleplerin olması ve istenilmek kadar doğal bir şey yok. Çalışması çok zevkli bir oyuncu. Performansından çok memnunum. İyi bir insan olduğunu düşünüyorum ve kendisiyle çalışmaktan dolayı mutluyum" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.