Darbecilere baro tarafından verilen avukatlar görevi reddetti

Darbecilere baro tarafından verilen avukatlar görevi reddetti
Darbe girişimi sonrası Malatya'da gözaltına alınan 2.Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile birlikte 7 rütbeli asker sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında Malatya'da 2.Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun ve rütbeli asker gözaltına alındı. Huduti ve diğer rütbeli askerler Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki sorgularının ardından akşam saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında Malatya Adliyesine sevk edildi. 
 
  Adliye önünde çok sayıda polis önlem alırken Orgeneral Huduti ve diğer askerlerinin savcılık sorguları yaklaşık 14 saattir sürüyor. 2.Ordu Komutanı Orgeneral Huduti'nin Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz tarafından sorgulandığı diğer rütbeli askerlerin ise 2 Cumhuriyet Savcısı tarafından sorguya alındığı öğrenildi. 
 
  Bu arada FETÖ'cü darbecilere baro tarafından verilen avukatlar görevi kabul etmedi. 170'den fazla avukat darbecilerin avukatlığını yapamayacaklarını belirterek görevi kabul etmedi ve mazeret bildirdi. FETÖ'cü darbecileri savunacak avukat bulmakta zorluk çekilirken 2.Ordu Komutanı Orgeneral Huduti'yi İstanbul'dan gelen bir avukatın savunduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.