ABD'den Fethullah Gülen'in iadesine ilişkin açıklama

ABD'den Fethullah Gülen'in iadesine ilişkin açıklama
ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Gülen'in iade edilmesiyle ilgili, iade anlaşmasına uyacaklarını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Fetullahçı Terör  Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili kendilerine sunulacak  delillerin standartlara uygun olması durumunda bunun gereğini yapacaklarını  söyledi.

Kerry, Brüksel’de, AB dışişleri bakanları toplantısına katılmasının  ardından, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica  Mogherini’yle ortak basın toplantısı düzenledi.

John Kerry, FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi ile ilgili bir soruya şu  cevabı verdi:

"Gülen'le ilgili biz henüz bir iade talebi almadık. Cumhurbaşkanı  Erdoğan, kamuoyu önünde ABD'den Gülen'in iade edilmesini istedi. Ben, Türkiye  Dışişleri Bakanı'na iadenin, uygun kanallarla yasal zeminde ve resmi olarak  istenmesi gerektiğini söyledim. Bize gönderecekleri iade dosyasında, suçlama  değil kanıt göndermeleri gerektiğini söyledim.

Bizim, birçok ülkedeki hukuk sistemlerine de uyan gerekli delilleri  görmemiz gerekiyor. Deliller bu standartlara uyuyorsa, Türkiye ile olan iade  anlaşmalarının gereğini yerine getirmemekte herhangi bir çıkarımız yoktur. Hiç  resmi bir iade istenmedi. Hiç bu konuyla ilgili böyle deliller sunulmadı.  Anlaşmaların önünde duracak herhangi bir şey yapmıyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.