Ali Şen ve Faruk Süren'den darbe girişimine tepki

Ali Şen ve Faruk Süren'den darbe girişimine tepki
Eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen ve Eski Galatasaray Kulübü Başkanı Faruk Süren, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen ve Eski Galatasaray Kulübü Başkanı Faruk Süren, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi. 

Fenerbahçe'nin eski başkanı Ali Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, demokrasinin çağdaş insan için en iyi rejim olduğunu söyledi.

Halkların kendisini yöneten yöneticileri seçmesinin, insan onuru için bir lütuf olduğunun altını çizen Şen, "Halk istemediği sürece hiçbir güç, zorla yönetimi ele geçiremez. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan büyük bir liderlik gösterdi. Demokrasiye sahip çıkması gereken halkı, sokağa davet etmesi tam bir dönüm noktası oldu. Bu dünya siyasi tarihine geçecek bir olaydır, bir liderin işlerin tüm boyutlarına hakim olmadan, tehlikenin büyüklüğünü görüp halkını sokaklara davet etmesi, dünya siyasetine altın harflerle yazılacaktır." dedi.

"Türkiye'de darbeler ve darbe girişimleri artık tarihe karışmıştır"

Galatasaray eski başkanı Faruk Süren de demokrasi kurallarının olduğu bir ülkeye, darbe ile müdahale etmeye çalışmanın çağ dışı bir girişim olduğunu belirtti.

Halkın, darbe girişimine çok ağır bir yanıt verdiğinin altını çizen Süren, "Halkımız saygı duyulacak bir duruş sergilemiştir ve darbe girişimine mani olmuştur. Bana kalırsa Türkiye'de darbeler ve darbe girişimleri artık tarihe karışmıştır. Yönetime talip olanlar, yalnızca demokrasi içinde bu taleplerini ortaya koymalıdırlar. Yaşanan bu üzücü olaylarda en büyük kazançlardan biri de tüm siyasi partilerin aynı noktada buluşmalarıydı. Çünkü daha önceki darbelerde, bazı siyasi partiler darbecilerin tarafında olmuştu ve ülke büyük zarara uğramıştı." sözleriyle duygularını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.