Yapılan bu gözaltı darbenin seyrini bir anda değiştirdi

Yapılan bu gözaltı darbenin seyrini bir anda değiştirdi
Bursa Jandarma Alay Komutanı Albay Akkuş'un gözaltına alınması ve çantasında ele geçirilen doküman, her şeyin seyrini değiştirdi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde  görevli olduğu iddiasıyla ülkede hakkında ilk yakalama kararı verilen askerlerden Bursa Jandarma Alay Komutanı Albay Yurdakul Akkuş'un 15 Temmuz gecesi 01.00'de  gözaltına alınması ve çantasında ele geçirilen "yeni devlet yapılanması"na  ilişkin dokümanın bu girişimin seyrini değiştirdiği bildirildi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığından alınan bilgiye göre, 15 Temmuz  gecesi bir uzman çavuş, ülke yönetimine el konulduğunu ve sözde Bursa Sıkıyönetim  Komutanlığına İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş'un atandığını içeren bir  bildiriyi Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık'ın yanına giderek verdi. Bildiriyi okuyan Tümgeneral Saldık, söz konusu uzman çavuşu yumrukla darbedip durumu İl Cumhuriyet Başsavcılığına bildirdi.

Bunun üzerine Akkuş hakkında aynı gün saat 24.00'ten önce gözaltı  kararı çıkarıldı ve 01.00'de yakalandı. Akkuş, Türkiye'deki darbeci subaylar  arasında ilk gözaltına alınan kişi oldu. Makamında gözaltına alınan Akkuş'un  yakalanacağını tahmin etmediği için darbe sonucu iş başına geçecek askerlerin  isimlerinin yer aldığı sıkıyönetim atama listeleri ile "yeni devlet  yapılanması"na ilişkin dokümanı imha edemediği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.