FETÖ liderinin iadesi neden istenmiyor?

FETÖ liderinin iadesi neden istenmiyor?
Türkiye’yi kana bulayan darbenin talimatını veren FETÖ’nün Pensilvanya’da yaşayan liderinin ABD’den halen resmen istenmemiş olması tepki çekiyor.

Türkiye’yi kana bulayan darbenin talimatını veren FETÖ’nün Pensilvanya’da yaşayan liderinin ABD’den halen resmen istenmemiş olması tepki çekiyor. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Bürükseldeki “iade” açıklamaları sonrası sosyal medyadan resmi makamlara çarpıcı çağrılar yapılarak tepki gösterildi.

‘CONİYE KENDİ ELİMİZLE KOZ VERİYORUZ’

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Brüksel'de gerçekleştirdiği basın toplantısında, Fethullah Gülen'in iadesi ile ilgili herhangi resmi bir talepte bulunulmadığını ifade ederek, "Somut kanıtları görmemiz gerekiyor. Eğer bunlar standartları karşılıyorsa, iade anlaşmasına uyacağız" diye konuştu. Kerry’nin açıklamasının ardından resmi makamlara tepki gösteren takipçiler “Ey yetkililer daha neyi bekliyorsunuz? Neden ABD'den resmen istemiyorsunuz. ABD dışişleri bakanı bizden istenmedi diye açıklama yapıyor. Ben de bir vatandaş olarak soruyorum. Neden istemediniz terörist başını.” mesajı paylaşıldı. Bir başka paylaşımcının da “İstemek çok mu zor. Dosya düzenlemek çok mu zor. ABD conisinin eline kendi elimizle koz veriyoruz. Büyük şeytanın sözcüsü açıklama yapıyor bizden istenmedik ki diye. Neden neden neden?” şeklindeki tepkisi dikkat çekti.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.