Darbenin seyrini değiştiren kahraman astsubayın babası konuştu

Darbenin seyrini değiştiren kahraman astsubayın babası konuştu
Darbeciler tarafından şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir, darbeci komutanı vurarak Türkiye'nin gururu oldu.

Niğde'nin Çukurkuyu beldesinde ikamet eden baba Hasan Hüseyin Halisdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğluyla gurur duyduğunu, evladını vatan için yetiştirdiğini ve şehit verdiğini söyledi.

Taziyeye gelen komutanları ve birlikte çalıştığı silah arkadaşlarından aldığı bilgilere göre, oğlunun kahramanca savunduğu özel kuvvetler birliğini teslim etmediğini anlatan Halisdemir, "Çalıştığı 270 kişi ziyarete geldi. Anlattıklarına göre oğlum eğer olduğu yeri, darbeci komutana teslim etseymiş Özel Kuvvet Komutanlığı tamamen yok olacakmış. Vurduğu komutanla beraber Afganistan'da çalışmışlar. Çocuğuma plan kuracaklarmış yavrum da planı çözmüş. Vatan sağ olsun. Vatan için yetiştirdik, vatana da verdik, gerçekten çok gururluyum." dedi.

ANKARA'YI YOK EDECEKLERMİŞ

Şehit babası Halisdemir, şöyle devam etti:

"Devletin ağır silahları, helikopteri, her şeyleri oradaymış. O birliği de aldıktan sonra Ankara'yı yok edeceklermiş. Vurduğu komutan oraya geldiğinde birliği teslim alacağını söylemiş. Oğlum da 'komutanım bize böyle bir emir gelmedi, ben sizi içeriye alamam' demiş. Oğlumun bir eli belindeki silahındaymış, telefonla komutanıyla görüşmüş 'komutanım baskın var siz ne diyorsunuz' demiş. Komutan da 'Ömer gereken müdafaayı yap' demiş, ondan sonra vurmuş. Vurduktan sonra arkadan bir bölük daha gelmiş çocuğumu şehit etmişler."

ozel-kuvvetler-komutanligini-kahramanca-savundu_199ec2c-670x330.jpg

EN SON 15 TEMMUZ'DA KONUŞTUK

Oğlunun telefonla kendilerini sık sık aradığını ifade eden acılı baba, en son 15 Temmuz'da konuştuklarını dile getirdi.

Oğlunun Çukurkuyu'da ev yaptırmak istediğini, bunun için bankadan kredi çektiğini, cumartesi günü Niğde'ye gelmeyi planladığını anlatan Halisdemir, "Annesi rahatsız olduğu için 2-3 günde bir arardı. Cuma günü balkonda oturuyordum, telefon etti. 'Baba bankadan kredi çektim, bugün nöbetim var, cumartesi günü yola çıkar pazar günü gelirim, komutanımdan 1 gün izin aldım, salı günü döneceğim, çarşamba günü yurt dışı görevim var'. dedi. Ben de yolda kaza filan olur diye gelmesini istemedim. 'Baba yola çıkacağım, belki 6 ay dönemem, görevdeyim' dedi. Milletimi kurtarmış, vatanımı kurtarmış, bir çocuk feda etmişim. Allahıma dua ediyorum bana da böyle bir çocuk verdiği için. Acısı çok fazla ama yavrum kurtarmış."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.