Yunanistan'a kaçan askerler bakın kim çıktı

Yunanistan'a kaçan askerler bakın kim çıktı
FETÖ’cülerin 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Muğla’nınMarmaris ilçesinde kaldığı otele yaptığı saldırıyla ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

Baskından bir süre önce darbecilerin kendi aralarında yaptığı telsiz görüşmesinde geçen, “İnlerimize gireceklerini söylüyorlardı. Şimdi biz onların inlerine gireceğiz” ifadesi MİT’in dinlemesine takıldı. Hemen harekete geçen MİT Müsteşarı Hakan Fidan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı uyardı. Erdoğan’ın bu uyarı üzerine Marmaris’te kaldığı otelden ayrıldı.
 
4 HELİKOPTER
 
Daha sonra MAK’ta görevli Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmez Ateş ile  Muhabere Destek Komutanı (MAK) Okul  komutanı Binbaşı Taner Açıkgöz önderliğinde 2 SAT komandosu, 14 Özel Kuvvetler mensubu ve 15 MAK ekibinden oluşan teröristler, 6 helikopter ile Marmaris’e gitti. 4 helikopterler saldırı düzenlerken, 2 helikopter ise otel önüne özel kuvvetler mensubunu indirdi. Bu sırada otelde kalan Cumhurbaşkanlığı korumaları helikopter ve aşağıya indirilen teröristlerle çatışmaya girdi.
 
20 DAKİKA SÜRDÜ
 
Yaklaşık 20 dakika süren çatışma sırasında, Muğla’dan özel harekat ve diğer polislerde oluşan destek gurubu gelerek darbecilerle çatışmaya başladı. Suikastçiler püskürtülünce, bazıları helikoptere binerek bazıları farklı yönlere kaçtı.
 
DAĞA KAÇMIŞLAR
 
FETÖ darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ayrılmasının ardından Marmaris’te konakladığı otele saldırı düzenleyen askerlerin yakalanması amacıyla yürütülen çalışmalarda, ormanlık alanda piyade tüfeği, çok sayıda tabanca, bomba atar, bomba atar mermisi, el bombası, gece görüş dürbünü, telsiz, M16 şarjörü ve fişeği ile askeri ve sıhhi malzemeler ele geçirildi.
 
TALİMATI ABİLERDEN ALMIŞLAR 

Saldırıyı MAK’ta görevli Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş ile MAK Okul Komutanı Binbaşı Taner Açıkgöz’ün yönettiği öğrenildi. Saldırıya karışan helikopterlerden 1’i içerisindeki 8 kişiyle birlikte Yunanistan’ın Dedeağaç havalimanına kaçarak sığınma talebinde bulunurken, diğer 2 helikopter iseİzmir Çiğli 2. Ana Jet üssüne gelerek yakıt ve mühimmat ikmali yapmak istedi. Ana Jet üssündeki görevliler bu talebi yerine getirmeyince helikopterlerden inerek kaçtılar. Bu sırada saldırı sırasında yaralanan Deniz Yüzbaşı Haldun Gülmez, hastaneye götürülmek isterken polisin yaptığı operasyonda yakalandı. Gülmez’in üzerinden Gülen’in bedduası çıktı. Gözaltına alınan örgüt üyeleri ifadesinde ise saldırı ekibinin her ne kadar başka illerden oluşmuş olmasının önemin olmadığını ifade ederek ‘’Hepimizin ortak noktası okuldan beri Fetullahçı terör örgütü üyesi olmamız ve talimatı abilerden aldık’’ dedikleri öğrenildi.

STAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.