FETÖ'nün alçak bir planı daha ortaya çıktı

FETÖ'nün alçak bir planı daha ortaya çıktı
FETÖ üyesi oldukları için görevden alınan polislerin emniyet birimlerine gidip "Bir kaç güne geri dönüyoruz " dedikleri ortaya çıktı.

Başarısız darbenin FETÖ tarafından yapıldığını ispatklayan bir örnek daha ortaya çıktı. Darbe girişiminden 3 gün önce  bazı polisler FETÖ üyesi olduğu için açığa alınmıştı. Bu polislerin emniyet birimlerini dolaşarak emniyet birimlerine gittikleri öğrenildi. Polisler burada 'bir kaç güne geri dönüyoruz" dediği öğrenildi. 

ÖNCEDEN PLANLANMIŞ

Bu konuşmanın darbe girişimini planlayan FETÖ'nün cunta sürecinde emniyet yapılanmasını da önceden planladığı ortaya çıktı. Yapılan planlamanın dışında da bir çok paralel üyenin bu konudan haberdar olduğu belirlendi. Diğer yandan paralel yapı üyelerinin cüretkarlıkları da dikkatten kaçmadı. 

SİLİVRİ'DEN KAÇIRACAKLARDI

FETÖ’nün darbe girişimi gecesi paralel polisler de cezaevinde planın bir parçasını uygulamaya koydu. Paralel yapı ile ilgili davalardan yargılanan polislerin bulunduğu Silivri 7 Nolucu Cezaevi’nde isyan girişimi yaşandı. Darbe girişiminde paralel yapının tutuklu bulunan emniyet mensuplarını da isyanla cezaevinden dışarıya çıkarmayı planladığı ortaya çıktı. Aralarında paralel müdürler Ali Fuat Yılmazer, Yakup Saygılı, Ömer Köse gibi isimlerin bulunduğu cezaevindeki isyan girişimi uzun süren uğraşlar sonucunda bastırıldı. Anadolu Yakası'ndaki başka bir cezaevinde daha isyan engellendi. 

Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum