İşte Akın Öztürk'ün verdiği savunması

İşte Akın Öztürk'ün verdiği savunması
Darbe girişiminde bulunan Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Öztürk , verdiği savunmada Akıncı Üssü'ne torunlarını sevmek için gittiğini söyledi.

 FETÖ darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan, eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk’ün de aralarında bulunduğu 26 general tutuklandı.

Öte yandan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk verdiği ifadede darbe girişimi ile bir ilgisi olmadığını o gün Akıncı Hava Üssü'ne torun sevmeye gittiğini iddia etti.

KİM PLANLADI BİLMEM

Öztürk, ifadesinde, "15 Temmuz günü gerçekleşen askeri darbeyi planlayıp, yöneten bir kimse değilim. Kimin planlayıp, yönettiğini bilmem." diye konuştu.

Olay günü, İstanbul'da bir arkadaşının kızının düğünü olduğunu, düğüne katılması gerektiğini ancak İzmir'deki noter işleri dolayısıyla gidemediğini belirten Öztürk, İzmir'de noter işlemleri yaptığını ispat edebileceğini bildirdi.

KOMİK SAVUNMA: TORUNLARIMI GÖRMEK İÇİN...

Öztürk, İzmir'de saat 11.30 civarında noter işleminin tamamlandığını, saat 13.30 sıralarında Ankara'ya askeri uçakla yanında Kara Kuvvetleri Komutanı ile geldiğini ve doğrudan torunlarını görmek için Akıncı Üssü'ne gittiğini söyledi.  Öztürk Akıncı Üssü'ndeki lojmanda akşama kadar torunları ile vakit geçirdiğini, olayları televizyondan gördüğünü iddia etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.