Abdullah Gül demokrasi nöbetinde

Abdullah Gül demokrasi nöbetinde
Vatan Caddesi'nde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara seslenen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Allah korusun belki bugün çok karanlık günlerin içinde olacaktık. dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Vatan Caddesinde vatandaşlarla bir araya gelerek demokrasi nöbeti tuttu. Vatandaşlara seslenen Gül, tutulan nöbetlerin ve gösterilen ortak tutumun önemine vurgu yaptı. Gül'e Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de eşlik ederken binlerce vatandaş elinde Türk bayraklarıyla alanı doldurdu.

"Bir gece darbesiyle yönetimi ele geçirmek istediler"

Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Gül, "Maalesef memleketimizde, vatanımızda hiç olmaması gereken çok üzücü olaylar oldu. Allah korusun belki bugün çok karanlık günlerin içinde olacaktık. Bu gece baskınına teşebbüs eden, aklı olmayan, fikri olmayan, ne yaptığını bilmeyen ve vatana, millete halka silah çekme cüretini gösteren bu güruh sizin cesaretiniz ve canınız pahasına sokağa çıkmanızdan perişan oldu. Bu ülkeyi sahipsiz zannedenler, bu ülkenin vatandaşlarının vurdumduymaz olduğuna inananlar yeri geldiğinde canını vermekten çekinmeyecek vatandaşı olduğunu bilmeyenler, bir gece darbesiyle yönetimi ele geçirmek istediler" dedi

"Hükumetimiz tarafından her şey kontrollenmiş vaziyette"

Vatandaşların kararlılığı sayesinde demokrasi girişimin önlendiğini belirten Gül, durumun hükumet tarafından kontrol altına alındığını söyledi. Gül, "Sizin cesaretiniz, sizin sokaklara çıkıp tankların, silahların önüne göğsünüzü siper etmeniz bütün ümitlerini tüketti. Bu ülkenin çok karanlığa düşmesini önlediler. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Siz fedakar kardeşlerimize kadın, erkek, genç hepinize şükranlar sunuyorum. Ülkenin gerçek sahipleri olduğunu sizler gösterdiniz. Asil bir şekilde hareket ettiniz, hiç bir taşkınlık yapmadınız. Bundan sonra da hiçbir taşkınlık yapmadan vakarınızı, asaletinizi bozmayacaksınız. Çok şükür ki şuanda hükumetimiz tarafından her şey kontrollenmiş vaziyette. Bu affedilmez suçları yapanlar, cinayetleri yapanlar, hepsi toplanmış vaziyette ve hepsi de Anayasa'nın, kanunların gösterdiği istikamette şüphesiz ki cezalarını çekeceklerdir" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.