Giresun’da düşen helikopter darbenin ilk işareti mi?

Giresun’da düşen helikopter darbenin ilk işareti mi?
Giresun’un Alucra kırsalında 6 Temmuz günü düşen helikopterle ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. Gazeteci-Yazar Zafer Şahin, helikopter kazasının darbenin ilk adımı olduğunu iddia etti.

Yeni Asır gazetesinde “Darbenin ilk işareti Giresun’da düşen helikopter” sözleriyle yazısına başlayan Zafer Şahin, şunları kaydetti:

“FETÖ’cü ihanet şebekesinin 15 Temmuz darbe kalkışmasına destek veren rütbelilerin büyük bölümü Hava Kuvvetleri ve Jandarma’dan. Bazılarının ’Böyle darbe mi olur’ diye küçümsemeye çalıştığı 15 Temmuz vakası, aslında her ayrıntısı önceden planlanmış bir ihanet operasyonu. FETÖ’nün darbe planlarını özellikle jandarma birlikleri üzerine kurguladığı ve hazırlıklara 15 Temmuz’dan çok daha önce başladığına dair ciddi işaretler var. Bu işaretlerden biri bayramda Giresun’da düşen-düşürülen S-70 Skorsky askeri helikopter. Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, yakın çalışma arkadaşları ve ailelerini taşıyan o helikopterin FETÖ tarafından düşürülmüş olma ihtimali çok yüksek. Neden mi? Çünkü düşen helikopterden yaralı olarak kurtulan Tuğgeneral Mustafa Doğru’nun komutasındaki Giresun, Rize, Ordu, Gümüşhane, Samsun ve Trabzon’da hiçbir jandarma birliği darbe girişimine destek vermedi.

Yani FETÖ, Tuğgeneral Doğru’nun 15 Temmuz’daki darbe girişiminde kendi tarafında saf tutmayacağını biliyordu. Onu ortadan kaldırmak ve yerine kendisine yakın bir komutan atamak için helikopteri düşürmüş olmaları ihtimal dahilinde. O helikopterde ölen ve yaralananların tamamı bir suikasta kurban gitti. Helikopterin düştüğünü İzmir’de haber alan Başbakan Binali Yıldırım’ın yaptığı ilk açıklamanın satır aralarında, hükümetin de bu yönde bir şüphesi olduğunu görmek mümkün.

Sanayi Bakanı Faruk Özlü’nün deyimiyle ‘helikopter piyasasının Mercedes’i olarak bilinen bu aracın sis yüzünden düşme ihtimali sıfıra yakın. Bu hengamede üzerine düşülür mü bilmem ama TBMM’de son 30 yılda düşen helikopter ve savaş uçaklarıyla ilgili özel bir araştırma komisyonu kurulmasında fayda var. Dünyada bizim kadar askeri uçak ve helikopteri düşen başka bir ülke yok. Acaba neden? Bunların hepsi kullanım hatasından mı düşüyor? Türkiye bütçesinden tek bir F-16 satın almak için çıkan para 22 milyon dolar. Onu kullanacak pilotu yetiştirme maliyeti ise 3 milyon dolar. Düşen her uçak ve hayatını kaybeden her pilotla beraber bu ülkenin 25 milyon doları yok oluyor. Düşen uçak ve helikopterlerde şehit olan pilotların tamamının FETÖ’nün ordudan tasfiye etmek istediği vatan evlatları olduğundan hiç şüpheniz olmasın. Bu ihanet çetesinin okyanus ötesindeki efendilerine yaranmak için işlemeyecekleri günah yoktur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum