Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstihbarat zaafiyeti ortada

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstihbarat zaafiyeti ortada
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz akşamı darbe haberini eniştesinden aldığını söyledi. Erdoğan, "Tabii burada bir istihbarat zaafı olduğu ne yazık ki ortada." dedi.

Canlı yayında Al Jazeera'nin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz akşamı darbe haberini eniştesinden aldığını söyledi. Erdoğan, "Tabii burada bir istihbarat zaafı olduğu ne yazık ki ortada. Çünkü güçlü bir istihbarat maalesef olsaydı böyle bir imkân bu Fethullahçı terör örgütüne doğmazdı" dedi. 

Böyle bir girişim, istihbarat servisiniz farkında olmadan, engelleyemeden nasıl yapılabildi? sorusuna Erdoğan, "Tabii burada bir istihbarat zaafı olduğu ne yazık ki ortada. Çünkü güçlü bir istihbarat maalesef olsaydı böyle bir imkân bu Fethullahçı terör örgütüne doğmazdı. Tabii dünyada istihbarat örgütlerinin zaafları yoktur diye bir şey yok. En güçlü istihbarat örgütünün dahi zaafları vardır. Bunu biliyorsunuz Amerika’da da gördük, Rusya’da da, Avrupa’da Belçika’da, Fransa’da her yerde görüyoruz.

Bunu minimize etmek çok önemli. Onun için de istihbarat örgütünüzün çok daha güçlü olması; zaaf noktaları nerelerdedir bunları gidermek ve buna göre de adımı atmak gerekir. Ama ben şunu görüyorum; istihbaratta teknolojiden öte insani istihbaratın çok daha önemli olduğunu görüyorum. Dolayısıyla insani istihbarat olarak çok daha güçlü adımlar atmak lazım." şeklinde cevap verdi.

Bunu size kim haber verdi ve İstanbul’a nasıl ulaştınız? sorusuna ise

"Bunları daha sonradan tabii öğrendik ama ilk haberi aslında eniştemden aldım. Eniştem haber verdi fakat tabii eniştemin verdiği bu habere doğrusu ben önce inanmadım. Fakat daha sonra gelişmeler bunu doğruladı ve doğruladıktan sonra zaten ben de MİT Müsteşarıyla bu görüşmeyi sağladım. Ondan sonraki süreçte de zaten işi bizler, Enerji Bakanımızla birlikteydik, orada şekillendirmeye başladık. Adımı da ona göre attık. Attığımız adımla da hemen ailemle birlikte helikopterle süratle Dalaman’a geçtik. Dalaman’dan sonra da İstanbul’a oradan uçakla hareket ettik." cevabını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.