Eczacı Odası'ndan skandal bildiri

Eczacı Odası'ndan skandal bildiri
İstanbul Eczacı Odası 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimiyle ilgili skandal bir bildiri yayınladı.

Ülkenin zor zamanların içinden geçtiği günlerde kimisi milletin, devletin, halkın yanında olurken kimisi de halkı tanklarla ezen, uzun namlulu silahlarla tarayan vatan haini askerlerin savunmasını yapıyor.

Tüm siyasi partilerin, farklı ideolojiye sahip insanların bir araya geldiği bu günlerde darbeye kalkışan Fetullah Terör Örgütü'nün (FETÖ) askerlerine desteğini esirgemeyen topluluklar var. İstanbul Eczacı Odası da vatan haini askerlerin yanında olduğunu belli eden gruplardan yalnızca biri.

İstanbul Eczacı Odası yetkilileri sağlıkçı bir topluluk oldukları halde resmi internet sitesinde yayınladıkları skandal ilan ile darbeyi gerçekleştiren, ülkenin dört bir yanında yüzlerce insanın şehit olmasına neden olan darbeci askerlere apaçık destek oluyor. Sokaklarda, evlerinde öldürülen halktan hiç bahsetmeyen yetkililer, tam tersine asker linç edilmiş gibi bir algı oluşturmak istiyor. Bu terör sevici grupların kullandıkları ayrıştırıcı ve nefret dolu dil ise sosyal medyada da tepki çekiyor. İstanbul Eczacı Odası, yalnızca terörist yandaşlığıyla da kalmayıp İslam düşmanlıklarını da aynı ilan ile belli etti. Terörün, darbenin yer aldığı bir ilanda "Ne şeriat, ne darbe" diye sözlerini sonlandıran yetkililer, darbe gibi halkın iradesini, canını, malını, huzurunu yok sayan bir girişim ile şeriati bir tutarak müslümanlara olan nefretlerini gözler önüne seriyor.

HALKI TERÖR ÖRGÜTÜ ZİHNİYETLİ OLARAK NİTELENDİRDİLER

İstanbul Eczacı Odası'nın yayınladığı ilan:

Sebep her ne olursa olsun, kimin kirli planı sahneleniyorsa sahnelensin, dün geceden bize kalan utanç ve gözyaşıdır. Demokratik bir hukuk devleti olması gereken ülkemizde, yapılan askeri ve sivil darbe girişimlerini lanetliyoruz.

Bu ülkenin, 20 yaşında, vatandaşlık görevi olarak silah altına alınmış, canı Türkiye Cumhuriyeti Devletine emanet, canımız onların soluğuna emanet evlatlarımızı, eli kanlı terör örgütü zihniyetli bir güruha linç ettirenleri, buradan demokrasi ve kahramanlık devşirenleri lanetliyoruz.

Bu ülkenin askeri, polisi kardeştir.Ve halkı evlatlarına daima sahip çıkmıştır, çıkacaktır.Yaşadığımız bu onursuzluğun ve utancın son olmasını, toplumsal barış ve huzur ortamının bir an önce tesis edilmesini istiyoruz.

Ne şeriat, ne darbe. Tam bağımsız Türkiye.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum