Darbeci albay dolapta yakalandı

Darbeci albay dolapta yakalandı
İstanbul'da Boğaziçi ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü kapatmakla görevlendirildiği belirlenen Kurmay Albay Muammer Aygar, Antalya'daki evinin dolabında yakalandı.

Aygar'ın kaldığı eve baskına gelen polislerden kaçmak için giysi dolabına saklandığı belirtildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, FETÖ mensubu subayların darbe girişimini yönetmek için Whatsapp'ta oluşturdukları grup üzerinden yazışma yaptığı ve darbe girişiminde Boğaz köprülerini kapatmakla görevlendirildiği tespit edilen Kuleli Askeri Lisesi Okul Komutanı Kurmay Albay Muammer Aygar'ın Antalya'da olduğunu tespit etti.

Muratpaşa İlçesi'nde bir akrabasının evinde olduğu belirlenen Muammer Aygar, dün akşam saatlerinde yapılan operasyonla gözaltına alındı.

Operasyonda, Aygar'a yardım ettiği ileri sürülen akrabası S.B. de gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki kimlik tespiti ardından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sema Yazar Semt Polikliniği'nde sağlık kontrolünden geçirilen Muammer Aygar ve S.B., sorguları yapılmak üzere Terörle Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

ELBİSE DOLABINA SAKLANMIŞ

Aygar'ın eve gelen polislere yakalanmamak için giysi dolabına saklandığı ifade edildi. Muammer Aygar'ın subayların darbe girişimini yönetmek için 15 Temmuz'da WhatsApp'ta oluşturdukları grup üzerinden diğer darbeci askerlerle yazışmalar yaptığı belirlenmişti. WhatsApp yazışmalarında "binbaşı" olarak geçen ancak rütbesinin kurmay albay olduğu öğrenilen Aygar'ın "Kuleli'de yoğun çatışma var, gruba ateş ediyoruz", "İkinci köprüye uçakla hava taarruzu değerlendirilebilir mi?" ve "Çengelköy'de direnen 4 kişiyi vurduk. Sorun yok" gibi ifadeler kullandığı belirtilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.