MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın istifası mı bekleniyor?

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın istifası mı bekleniyor?
Fetö darbe girişimini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eniştesinden, Başbakan Yıldırım'ın eş ve dostları ile yakın korumasından öğrenmesi istihbarat zafiyetini gündeme getirirken, Ankara'da MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın istifa edebileceği konuşuluyor.

Fethullah Gülen örgütü Fetö'cü cuntanın liderliğinde gerçekleşen darbe girişimini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eniştesinden, Başbakan Yıldırım'ın eş ve dostları ile yakın korumasından öğrenmesi istihbarat zafiyetini gündeme getirirken, Ankara'da MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın istifa edebileceği konuşuluyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişimini eniştesinden öğrendiğini, teyit için MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı aradığını fakat ulaşamadığını söyledi. Cumhurbaşkanı ayrıca, istihbarat zafiyeti olduğunun altını çizdi. Cumhurbaşkanı, erken haberdar olmaları durumunde kalkışmanın engellenebileceğini kaydetti. 

Bugün de Başbakan Binali Yıldırım'dan çarpıcı bir açıklama geldi.

Başbakan, darbe girişimini yakın korumaları ile kendisini arayan eş ve dostlarından öğrendiğini açıkladı. Başbakan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a ancak 23.00'te ulaşabildiğini söyledi. 

Bu noktada akıllara takılan ve günlerdir cevabı aranan "MİT Müsteşarı, saat 15-16 sularında öğrendiği darbe girişimini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, siyasi iktidara neden haber vermedi" sorusunun cevabı daha bir önem kazandı.

Bu konuda MİT ve Hakan Fidan'a yakın kaynaklardan şu ana kadar net bir bilgi paylaşımı yapılmazken, gerek Cumhurbaşkanı gerekse Başbakan'ın Fidan'a ulaşamadıklarını açıklayıp, istihbarat zafiyetini gündeme getirmeleri anlamlı bulunuyor. 

Bu açıklamalar MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın görevden alınabileceği veya istifasının beklendiği yorumlarına neden oldu. Ankara'da şimdi bu konuşuluyor.

"Cumhurbaşkanı'na, Başbakan'a neden bilgi verilmedi" sorusuna mantıklı cevaplar alınamadığı takdirde bu sonun kaçınılmaz olduğu yorumları yapılıyor. 

Diğer taraftan, özellikle MİT tırları olayından bu yana FETÖ'nün hep hedefinde olmuş bir kamu görevlisi olan Hakan Fidan'ın istifası veya görevden alınmasının bu hain örgüte yarayabileceği hesabı yapılıyor. 

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.