FETÖ elebaşının ABD'deki kefilleri tanıdık çıktı

FETÖ elebaşının ABD'deki kefilleri tanıdık çıktı
15 Temmuz darbe girişiminin ardındaki isim Gülen’in ABD’de kalabilmesi için Türkiye’de de görev yapan eski CIA yöneticisi Fuller ve ABD eski Türkiye Büyükelçisi Abramowitz’in kefil olduğu ortaya çıktı.

15 Temmuzda halk tarafından püskürtülen darbe girişiminin ardından darbenin arkasındaki FETÖ’nün lideri Fethullah Gülen’in ABD’deki konumu bir kez daha tartışılmaya başladı. Türkiye’nin iadesi için resmi talepte bulunduğu Gülen’in ABD’de kalabilmesi için kefil olan isimlerin her ikisinin de geçmişte Türkiye’de görev yaptığı ortaya çıktı.

KEFİLLERİ ARASINDA ESKİ CIA YÖNETİCİSİ VAR

1999 yılından bu yana ABD’de yaşayan ve darbe girişiminin arkasındaki isim olduğu ortaya çıkan Fethullah Gülen’in ABD’de yeniden kalma hakkını 2008 yılında 19 sayfalık bir kefalet mektubu ile alabildiği biliniyor. Gülen’e kefil olan isimler arasında ise Amerikan Dış İstihbarat Teşkilatı’nda (CIA) çalıştığı dönemde Türkiye’de de görev yapan Eski CIA yöneticisi Graham Fuller ile ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi Morton Abramowitz de bulunuyor. ABD’nin kritik birimlerinde görev yapmış bu iki ismin kefaleti Gülen’in ABD’de kalabilmesini sağlamıştı.

KİM BU GRAHAM FULLER VE MORTON ABRAMOWİTZ

Türkiye’de de görev yapmış, Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı’nın (CIA) eski üst düzey isimlerinden Graham E. Fuller, 2015 yılına ait öngörüsünde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gücünün sarsılmaya başlayacağını ileri sürmüştü. Fuller öngörüsünde şu ifadeleri kullanmıştı: “AKP iktidarının ilk 10 yılındaki parlak başbakanlığının ardından Erdoğan, yolsuzluk suçlamalarına battı ve kendisinin giderek mantıksızlaşan, despotlaşan ve hayalperestleşen yönetimini eleştiren ya da karşı çıkan herkese paranoyakça saldırdı.”

"Yeni Türkiye Cumhuriyeti" adlı kitabında ise cemaate yakın akademisyenlerin verdiği bilgi notlarını birebir kitabına koyan Fuller Yeni Türkiye’nin cemaatle birlikte şekilleneceğinin altını çizmişti.

ABD'nin eski Türkiye Büyükelçisi Morton Abramowitz ise Washington Post'a yazdığı yazıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a istifa çağrısında bulunmuştu. Gazetede "Erdoğan ya reform yapmalı ya da istifa etmeli" başlığıyla yayınlanan yazıda Abramowitz, "Eğer Erdoğan Türkiye'nin parlak bir geleceğe sahip olduğu konusunda aynı fikiri koruyorsa, o halde bunun gerçekleşmesi için ya şimdiki tutumundan uzaklaşacağı tipte bir reform gerçekleştirmeli ya da istifa etmelidir" ifadelerini kullanmıştı.

habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.