10 bin 856 kişinin pasaportu iptal edildi

10 bin 856 kişinin pasaportu iptal edildi
İçişleri Bakanlığı, kamuda çalışan 10 bin 856 kişinin pasaportlarını iptal etti.

İçişleri Bakanı Efkan Ala NTV ekranlarında 15 Temmuz gecesini değerlendirdi.

FETÖ'cü darbecilerin uçağını Malatya'ya indirmeyi planladıkları bilgisini veren Ala, "Aslında sistem zafiyeti de var" dedi.

Ala, 10 bin 856 kamu çalışanının pasaportunun iptal edildiğini duyurdu.

15 TEMMUZ GECESİNİ ANLATTI

"O gece Erzurum'dan akşam uçağıyla Ankara'ya geliyordum. Esenboğa'ya indikten sonra yakın korumam 'Efendim darbe oluyor' dedi. O arada Hakan Fidan aradı telefonla, 'Efendim darbe oluyor bizi bombalıyorlar' dedi. Uçaktan indik havaalanına geçtik. Oraya geçtikten sonra çok çeşitli haberler vardı. Benim jandarma yaverim yanımdaydı, 'Tanklar geliyor' diye belirtti.

Sayın Cumhurbaşkanı'nı aradım, ulaşamadım. Ben emniyete sahada olun talimatını, geri çekilmeyecekleri emrini verdim. Ardından size bağlandım. Bunun bir paralel çetenin darbe teşebbüsü olduğunu ve halkımızın sokaklara inmesini istirham ettim.

Havaalanında bir karargah oluşturduk ve oradan olayları yönettim. Malatya'dan Diyarbakır'a mesaj iletmişler, 'Efkan Ala Van'dan geliyor, F-16'ları Malatya'ya indirin' diye talimat vermişler. Genelkurmay 16.00'da haberdar edilmiş, önlemler alınmış. Ama bunun daha erken haberalınması gerekiyordu, böyle bir durum var Fakat şöyle de bir durum var, sistem zaafiyeti var.

Bu yapıyı öyle bir kurgulamalıyız ki bir daha Türkiye'de darbe olmamalı. 17-25 Aralık'tan sonra iç güvenlik paketi yaptık. Jandarmanın önemli bir kısmını İçişleri Bakanlığı'na bağladık keşke hepsini bağlasaydık."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.