Beyaz Saray’da teröristleri ağırladılar

Beyaz Saray’da teröristleri ağırladılar
Türkiye’nin ABD’ye FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen’in iadesi için resmi talepte bulunduğu bir sırada Washington yeni bir skandala imza attı.

Ülkede faaliyet gösteren FETÖ üyeleri Emre Çelik ve Faruk Taban ABD Başkanı Barack Obama’nın önceki gün Beyaz Saray’da düzenlediği Ramazan resepsiyonuna davet edildi. Onursal Başkanı teröristbaşı Gülen’in olduğu Rumi Forum Başkanı Emre Çelik ve Turkic American Alliance (TAA) Başkanı Faruk Taban, sosyal medya hesaplarından Beyaz Saray’daki resepsiyondan görüntülerini paylaştı.

Çelik, bir tweet’inde; “Hizmetten arkadaşım Faruk Taban ile Beyaz Saray’da Ramazan resepsiyonuna katılma harika’ ve ‘Obama bize beşlik çakıyor” yazdı.

İADE AÇIKLAMASI

Öte yandan ABD Başkanı Obama FETÖ elebaşı Gülen’in iadesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Obama,  Gülen'in iadesiyle ilgili süreçte kendisinin herhangi bir  dahlinin olmadığını ifade etti. İki ülke arasındaki iade anlaşmasına ve  ilgili yasalara gönderme yapan Obama, "Gülen'in iadesiyle ilgili süreç, hukuka uygun  şekilde ilerleyecek" dedi. Obama, teröristbaşı Gülen’in darbe girişimiyle ilgili  olduğu yönündeki tüm iddiaları ciddiyetle ele alacaklarını da belirtti. Obama, ABD'nin, Türkiye'deki darbe girişimiyle ilgisi olduğu  yönündeki tüm iddialar için ise ‘dedikodu’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.