Neden gözaltına alındıkları belli oldu

Neden gözaltına alındıkları belli oldu
Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki 283 askerin darbe girişiminde TRT binasını bastıkları ve Fahri Kasırga'yı kaçırdıkları ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki 283 asker gözaltına alındı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEKRETERİNİ KAÇIRIP TRT'Yİ BASMIŞLAR

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nda görevli, aralarında rütbelilerin de bulunduğu 283 askerin, "15 Temmuz'da, TRT'nin Oran'da bulunan tesislerini 'DAEŞ geliyor' diye bastıkları, yayını keserek sözde bildiriyi okuttukları" ve "Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'yı kaçırdıkları" iddiasıyla gözaltına alındıkları ifade edildi. 

ELLERİ ARKADAN KELEPÇELİ HALDE HALI SAHADA BEKLETİLDİLER

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında rütbelilerin de bulunduğu, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nda görevli 283 asker, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekiplerince, otobüslerle Çankaya Köşkü'nden Polis Akademisi'nin Anıttepe'deki yerleşkesine getirildi.

Yoğun güvenlik önlemi altında getirilen askerlerin, yerleşke içindeki halı sahada ikişerli olarak sırt sırta, elleri arkalarından kelepçeli oturtulduğu görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.