Başbakan Yardımcısı Canikli: Darbe girişimini ben de kardeşimden öğrendim

Başbakan Yardımcısı Canikli: Darbe girişimini ben de kardeşimden öğrendim
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de "Ben de kardeşimden öğrendim" dedi. Canikli ayrıca, "Resmi açıklamalarda taşlar yerine oturmuyor" şeklinde konuştu.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından gündeme gelen istihbarat zafiyeti yetkililerin açıklamaları ile iyiden iyiye güçleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "eniştemden öğrendim", Başbakan Binali Yıldırım'ın "yakın korumam ile eş ve dostlardan öğrendim" açıklamalarının ardından şimdi de Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli "Ben de kardeşimden öğrendim" dedi. 

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, katıldığı bir tv kanalında canlı yayında, darbe girişimine karşı istihbarat zafiyetine işaret ederek "Ben de kardeşimden öğrendim. Kardeşim aracıyla köprüden geçmek istiyor, durduruluyor, yolun kapalı olduğunu görüyor, beni aradı, burada birşeyler oluyor diye, öyle öğrendim darbe girişimini" dedi.

Burada ciddi bir istihbarat zafiyeti olduğunu belirterek, halkın her şeyi gördüğünü, her şeyin ortada olduğunu ifade eden Canikli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "eniştemden öğrendim" sözünü de hatırlattı. 

Başbakan Yardımcısı Canikli ayrıca,  "Resmi açıklamalarda taşlar yerine oturmuyor" şeklinde konuştu ve zamanla neyin ne olduğunun daha iyi anlaşılacağını söyledi.

Canikli'nin bu sözleri, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın darbe girişimini Cumhurbaşkanı ve siyasi iktidara haber vermemesi ile darbeden gözaltına alınan generallerden YAŞ üyesi Akın Öztürk'le ilgili tartışmaları akıllara getirdi. Genelkurmay açıklamasında, Öztürk'ün darbeci olmadığı, aksine darbecileri bu girişimden vazgeçirmeye çalıştığı belirtilmişti.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.