Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve ailesine hakaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve ailesine hakaret
İngiliz Daily Mail gazetesi, darbe girişimini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve ailesine hakaret için fırsat bildi.

İngiliz Daily Mail gazetesi, Türkiye'de geçen hafta 246 kişinin şehit edildiği darbe girişimini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve ailesine hakaret için fırsat bildi.

Gazetede 18 Temmuz’da yayımlanan bir köşe yazısında Cumhurbaşkanlığı Kompleksi ile Erdoğan ve ailesi hakkında asılsız iddialara yer verildi.

Erdoğan için "tiran" ibaresini kullanan gazete, Cumhurbaşkanı'nın 2014 yılında yüzde 52 oy oranıyla ilk turda bu makama seçilmesini görmezden geldi.

Türk halkının darbe girişimi sırasında demokrasi, seçilmiş cumhurbaşkanı ve ülkenin bekası için verdiği mücadeleyi de görmezden gelen gazete, 15 Temmuz gecesi neler yaşandığını ve hükümetin bunun ardından aldığı önlemleri ayrıntısıyla anlatma zahmetine de girmedi.

Gazetenin haberinde darbe girişiminin mimarı olan ve yıllar önce kaçtığı ABD’de ikamet eden Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) lideri Fethullah Gülen’den bahsedilmemesi dikkati çekti.

Türk yetkililerin her fırsatta bu darbe girişiminin Gülen’in takipçileri tarafından nasıl örgütlendiğini, FETÖ’nün devlete, özellikle de polis, ordu ve yargıya nasıl sızdığını anlatmasına karşın Daily Mail bu konuya değinmedi.

FETÖ’nün darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Batı medyasında olay gününe ait sıcak çatışma haberleri yerini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve hükümeti hedef alan "otoriterleşme tehlikesi" ithamlarına bıraktı. Darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler veya halkın tanklara karşı koyuşu ise haberlerde çoğu kez yer bulmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.