Demirtaş: Hükümetin yanındayız

Demirtaş: Hükümetin yanındayız
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hükümetin darbeyle ilgili yapacağı hukuki mücadelenin yanında olacaklarını söyledi.

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde partisinin verdiği barış yemeğine katılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimiyle ilgili konuştu. “Darbelerin, cuntanın, halkın iradesini hiçe sayan sivil ve masum insanları bombalayan katliamcı zihniyetin karşısında olacağız" diyen Demirtaş Parlamentoyu bile bombalayacak, barbarlığa, gözü dönmüşlüğe cesaret eden bu darbecilerin karşısında olacaklarını ifade etti.

DARBENİN MAKUL BİR GEREKÇESİ OLAMAZ

Demirtaş, "İlk saatlerden itibaren hiçbir şekilde darbenin meşru bir zeminin olmadığını ortaya koyduk. Türkiye’nin birçok kısmı, bu düşünce etrafında birleşti. Ülkedeki ne kadar yanlış olursa olsun, yaptıkları ne kadar yanlış olursa olsun, muhalefet olarak eleştirilerimiz ne kadar yüksek olursa olsun, sonuçta beğeniriz, beğenmeyiz, adil bir seçim olmuştur ya da olmuştur, ama görevdeki bir yönetime askeri bir darbe ile müdahalenin makul gerekçesi olamaz” diye konuştu.

'PROVOKASYONA GELMEMELİYİZ'

Bu dönemde Alevi, Sünni, Türk, Kürt, laik, dinci, HDP'li, AK Partili gibi söylemlerle kışkırtma yapanlar olabileceğine dikkat çeken Demirtaş, “Dikkatli olun. Daha önce de açıkladık. Her gece alanlarda darbeye karşı olanlar bizim de desteklediğimiz insanlardır. Bu durum herkesin hakkıdır. Darbeye karşı herkes sivil bir direniş ortaya koyabilir. Onlara saygı duyuyoruz ve tebrik ediyoruz. Provokasyona gelmemeliyiz. Ben meydanlara çıkanları, IŞİD’çi olarak göstermedim. Birileri çarpıtıyor. Ben, ‘Bu gösterileri fırsata çeviren IŞİD’çi kafaların olduğunu’ söyledim. IŞİD sevdalıları, hücreleri var. Bunlara karşı dikkatli ve duyarlı olun çağrısı yaptım. Biz de dikkatli olalım. Bizi birbirimize karşı kışkırtmalar olacaktır. Darbelerin en çok istediği şey budur. Darbe başarılı olamadı ama, Kürt ile Türkü, Alevi ile Sünniyi birbirine düşürüp, iç savaş çıkartırız düşüncesi olanlar vardır. Onlara karşı dikkatli olalım” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.