Eski siyasetçi ve iş adamlarına FETÖ şoku

Eski siyasetçi ve iş adamlarına FETÖ şoku
Manisa’da aralarında siyasetçi, doktor, avukat, esnaf ve iş adamlarının bulunduğu 48 kişinin mal varlığına ve banka hesaplarına el konuldu.

Edinilen bilgilere göre, Manisa’da Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) ile bağlantısı olduğu tespit edilen 48 kişinin banka hesapları ile deniz, hava ve kara taşıtları olmak üzere tüm mal varlığına el konuldu. Mal varlığına el konulan isimler arasında AK Partili eski İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz ve MHP’de Meral Akşener’e yakınlığı ile bilinen 25. Dönem MHP Manisa Milletvekili Av. Zeynel Balkız da yer alıyor.

Aralarında daha önceki FETÖ-PDY soruşturmaları kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen kişilerin de yer aldığı 48 kişilik liste şu şekilde: “Feramus Uygur, Hasan Hüseyin Kaşlı, Fahrettin Er, Yakup Işık, Hikmet Koç, İbrahim Süreyya Sel, İbrahim Aksoy, Recep Bülbül, Şaban Yılmaztürk, Mehmet Davşan, Haldun Tamer Kurtar, İlhan Yiğit, Bayram Taştepe, Mehmet Kaya, Faruk Aydın, Mehmet Songur, Hasan Songur, Fatma Yel, Mustafa Duru, Güngör Altınkilit, Fikret Taşçı, Bekir Kılınç, Necip Denktaş, Erdal Sezen, Mehmet Baru, Mehmet Solmaz, Hamit Yayla, Tahsin Çambel, Talha Top, Muhittin Çalımcı, Recep Kumcular, Mustafa Yerkezenoğlu, Mehmet Fatih Haskaraca, Kemal Miroğlu, Ferhat Bozkaya, Mehmet Taşgıran, Mahmut Esad Ertekin, Bilal Toksal, Nezih Ulucan, Ömer Yerkezenoğlu, Burhan Onmak, Haluk Üçbaylar, Özer Yerkezenoğlu, Hasan Taşgıran, Erdal İzci, Hayrullah Solmaz, Zeynel Balkız, Süzan Gülen.”

DARBECİLERE BELA OKUDU

Mal varlığına ve banka hesaplarına el konulan MHP 25. Dönem Manisa Milletvekili, Manisa Barosu eski başkanlarından Av. Zeynel Balkız, “Öyle bir şey ben de duydum ancak hukuka saygımız sonsuz. Verilmiş böyle bir kararı elbette bizde inceleyeceğiz. Yasalara aykırı hiçbir eylemimiz yok. FETÖ örgütüyle uzaktan yakından bir ilişkim olmadığı gibi öncesinde ve sonrasında da darbelere karşı olduğumu ve darbelerle mücadele ettiğimi ifade ediyorum. Ülkemizi bu hale getirip kan gölüne çeviren her türlü terör örgütünün Allah bin türlü belasını versin. Yargıya inanıyoruz ve güveniyoruz. Bize bir şey sorulduğu takdirde hukuksal yollardan cevabını vereceğiz” diyerek darbecilere bela okudu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.