Haluk İpek'ten haberimizle ilgili açıklama

Haluk İpek'ten haberimizle ilgili açıklama
Habervaktim.com'da "Ömer Turan'dan şok Davutoğlu, Arınç, Babacan iddiası" başlıklı haberimizle ilgili milletvekili Haluk İpek tarafından bir açıklama yapıldı.

21 Temmuz 2016 tarihinde yayınlanan "Ömer Turan'dan şok Davutoğlu, Arınç, Babacan iddiası" başlıklı haberimizle ilgili Milletvekili Haluk İpek vekili Avukat Akın Gelen ve Avukat Hatice İpek tarafından bir açıklama yapıldı.

Haluk İpek'in vekilleri tarafından yapılan açıklama aynen şöyle;

"İşbu www.habervaktim.com uzantılı haber sitesinde yer alan 21.07.2016 tarihli yazıda müvekkilim ile ilgili belirtilen hususlar tamamen hayal ürünü olup müvekkilimin kişilik haklarına, siyasi itibarına, şeref ve haysiyetine yönelik saldırı mahiyetindedir. Habere konu iddiaların hiçbir somut karşılığı ve doğruluğu bulunmadığı gibi Evrensel Basın Ahlak Yasası'nın en temel ilkelerine apaçık bir şekilde aykırı bir haberdir. Habere konu iddiaları tamamen hayal ürünü ve iftiradan ibarettir. Netice olarak bu haber ve mesnetsiz ifadelerin siteniz yoluyla kamuoyuna duyurulması 5187 sayılı Basın Kanunu, Evren Basın Ahlak yasasının "Şeref ve haysiyetlere karşı haksız yayın yapılamaz","Kişi ve kurumlar aleyhinde iftirada bulunamaz", "Gazetecilik mesleği kişisel yarar için kamu zararına kullanılamaz","Haberler doğruluğuna emin olunmadan yazılamaz" ilkelerine açıkca aykırıdır. İftira ve yalana dayalı bu habere itibar edilmemesi, müvekkilimin mezkur habere karşı tüm yasal yolları etkin bir şekilde işletileceği kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Haluk İPEK
Vekili
Av. Akın GELEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.