Darbeci yarbaydan Yazıcıoğlu ifadesi

Darbeci yarbaydan Yazıcıoğlu ifadesi
Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un merhum Yazıcıoğlu hakkında yaptığı açıklamalar kan donduran cinsten.

 

Kara Havacı Yarbay Davut Uçum, "Yazıcıoğlu kazasını araştıran ekipteydim. FETÖ'cüler bana gözdağı verdiler"dedi.

Kara Havacı Yarbay Davut Uçum, Muğla 2. Sulh Ceza Hakimliğine verdiği ifadesinde, İstanbul Kara Havacılık Alayında Birlik Bakım Tabur Komutanı olarak görev yaptığını kaydetti.

Darbe girişimi sırasında, Skorsky helikopterinde, Albay Ali Aktürk'ünyanında ikinci pilot olarak görev yaptığını belirten Uçum, şunları ifade etti:

Yazıcıoğlu davası iki şüpheli darbeci çıktı

"Çorum'da ortaokul eğitimi görürken, Fetullah Gülen cemaatine ait kişiler beni zaman zaman ders çalıştırmak bahanesiyle evlerine götürüyorlardı. Bu cemaat mensuplarıyla ortaokulçağında bu şekilde tanıştım. Maltepe Askeri Lisesi'ne girdikten sonra bir daha cemaat mensuplarıyla görüşmedim. Ancak her fırsatta bu cemaat mensupları bana ulaşmaya çalışıyorlardı. Kara Harp Okulundaöğrenim gördüğüm süre içerisinde cemaat mensupları ile hiçbir görüşmem olmadı. Harp okulundan mezunolduktan sonra, eskiden tanıdığım kişilerle tesadüfen karşılaşmalarımsırasında benimle ilgi kurmaya çalıştıklarını sezdim. Ancak ben bu yaklaşımlarına olumlu cevap vermediğim için cemaat ile herhangi bir örgütsel bağlantıya girmedim."

Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle sonuçlanan helikopter kazasında arama çalışması yürüttüğünü, sonrasında aynı bölgede düşen silahlı kuvvetlere ait helikopterle ilgili teknik incelemeekibinde yer aldığını belirten Uçum, bu olaylara ilişkin iddialarla ilgili hakkında davalar açıldığını, cemaatin kendisine göz dağı verdiğini savundu.

Örgüt mensuplarının, silahlı kuvvetlerin içine nasıl girdiğine dair bir bilgisinin olmadığını ileri süren Uçum, "Bana yaptıkları gibi ortaöğretim çağından itibaren kurdukları ilişki sayesinde cemaat mensubu yaptıkları kişileri, askeri okullara yerleştirmek suretiyle orduya sızdıklarını biliyorum. Bu kişilerin ordu içerisinde hangi yöntemlerle iletişim kurduklarına dair bilgim yok, ancak kendi aralarında bir şekilde görüştüklerini tahmin ediyorum." de

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.