Van Persie Monaco maçında oynayacak mı?

Van Persie Monaco maçında oynayacak mı?
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ve Simon Kjaer, Monaco maçı öncesi basının karşısına çıktı.

Zorlu maç öncesi temkinli konuşan Pereira, "İki maçın sonundaki skor en önemli skor. Şu anda çok hızlı oynayacak, risk alacak bir kapasitemiz de yok açıkça söylemek gerekirse" dedi.

Monaco'nun iyi bir takım olduğunu söyleyen Pereira, "İyi bir rakiple karşılaşacağız. Hırslı bir şekilde sahada olacağız. Bu turu geçmek istiyoruz. En iyi seviyemizde olmak zorundayız. Sezonun ilk adımlarındayız. Bu turda iyi bir sonuç alabilecek kapasitedeyiz. İyi bir rakibe karşı oynayacağız" dedi.

"HAZIRLANACAK İDEAL BİR SÜREMİZ OLMADI"

Takımın hazır olup olmadığı sorulan Pereira, "Daha önce de bu durumdan bahsettim. Alışık olduğumuz bir sezon başı geçirmedik. En son kupa maçı oynadık. Daha sonra tatile çıktık ve kısa bir zamanımız oldu. Avrupa Şampiyonası'ndan birçok oyuncumuz geç katıldı. 3 oyuncumuz cezalı, 3 oyuncumuz da sakat. Tam takım çalıştığımız dönem sadece 2 hafta. Hepsini düşününce bu tarz engeller vardı. Bu seviyedeki bir maça hazırlanacak ideal bir süremiz olmadı. Hırslı olmalıyız ama aynı zamanda realist olmalıyız. Bu tür maçlarda ufak hatalar her şeye mal olabilir. Bu maçta kazanmaya giden yol bu olacak bana göre" şeklinde konuştu.

"VAN PERSIE OYNAYAMAYACAK"

Van Persie'nin maça hazır olmadığını söyleyen deneyimli çalıştırıcı, "Şu anda Van Persie'nin küçük bir sakatlığı var ancak yarın oynamasına da engel bir sakatlık. O yüzden yarın oynayamayacak" dedi.

"BU TAKIMIN 2 SİSTEMİ BİRDEN OYNAYABİLMESİNİ GEREKLİ GÖRDÜM"

Portekizli hoca, "Daha önce de söyledim, yine tekrar edeyim. Bu takımın 2 sistemi birden oynayabilmesini gerekli gördüm. Türkiye liginin kendi yapısından dolayı böyle bir karar aldım. Bu düşünceyle yeni sisteme başlama kararı aldım. Ben daha önce de çalıştırdığım takımları böyle oynattım. Bu sistemin nasıl işlediğini biliyorum. Tabii zamana ihtiyacımız var. Takımın önde basmasını, daha fazla topa sahip olmasını istiyorum ancak zamanla olacak şeyler. Eminim istediğimiz düzeye geleceğiz" ifadelerini kullandı.

"TARAFTAR İÇİN MAÇ KAZANMALIYIZ"

Taraftarları kazanmak için maç kazanmaları gerektiğini belirten Pereira, "Taraftarları kazanabilmemiz için maçları kazanmamız gerek. Biz skorları sundukça onları fethedebiliriz. Ama taraftarlarımız şunu bilsinler ki çok sayıda yeni oyuncumuz var. Umarım yarın stadı tıklım tıklım doldururlar, takıma destek verirler. Biz çalışarak, sorumluluklarımızın bilincinde onları mutlu etmek istiyoruz" dedi.

"RİSK ALACAK BİR KAPASİTEMİZ YOK"

Monaco karşısında kontrollü bir oyun oynayacaklarının altını çizen Pereira, "Monaco iyi savunma yapan, hep birlikte savunmada çok iyi organize olan bir takım. Topu kazandıklarında da kontrataklar üretiyorlar. Bu tip maçlar, hatalarla şekillenen maçlardır. Bu turların anahtarı, iyi konsantre olmak, iyi savunma yapmak ve fırsat geldiğinden kontratakları iyi şekilde bitirmektir. Geçişleri iyi yapmalıyız. Hızlı bir şekilde rakip çıkarken, topu kazanıp ve aniden tekrar kaybedersek, oyuncuları kontrol etmek bizim için zorlaşır. Ne zaman hızlı çıkacağız, ne zaman daha kontrollü oynayacağız, bunları ayarlamalıyız. Sezonun bu döneminde fazla risk alamayız. Asla unutmamamız gereken bir şey var iki maç sonunda belli olacak bir tur. İki maçın sonundaki skor en önemli skor. Şu anda çok hızlı oynayacak, risk alacak bir kapasitemiz de yok açıkça söylemek gerekirse" diye konuştu.

SIMON KJAER: "KAPTANLIK BENİ DEĞİŞTİRMEYECEK"

Simon Kjaer ise, "Sabırsızlanıyorum. İyi bir mücadele olacağını düşünüyorum. Monaco güçlü bir takım. Kendimizden eminim. İki harika maç olacağını düşünüyorum. Kaptanlık beni değiştirmeyecek. Ben her zaman bu takıma yardımcı olmaya çalıştım, bundan sonra da olmaya devam edeceğim. Ama bu noktada olmaktan da mutluyum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.