Gonzalo Higuain resmen Juventus'ta!

Gonzalo Higuain resmen Juventus'ta!
İtalya'da beklenen transfer sonunda gerçekleşti. Juventus Arjantinli Gonzalo Higuain'i kulübü Napoli'ye 90 milyon ödeyerek transfer ettiğini resmen açıkladı.

Higuain'le 5 yıllık anlaşma sağlayan Torino ekibi resmi sitesinde Napoli'ye 90 milyon Euro'luk bonservis tutarını 2016/2017 ve 2017/2018 sezonlarında iki eşit taksitle ödeyeceğini duyurdu. Arjantinli golcü ise yıllık 7,5 milyon Euro kazanacak.

Geçen seneyi 35 maçta 36 gol atarak Serie A'da gol kralı olan Higuain Juventus'un Benatia, Pjanic, Dani Alves ve Pjaca'nın ardından bu sezon ki beşinci transferi oldu. Arajntinli yıldız oyuncunun takımdan ayrılması ihtimali üzerine Başkan De Laurentiis'i protesto eden Napoli taraftarlarının transferin gerçekleşmesinin ardından verecekleri tepki merak konusu.

Gonzalo Higuain River Plate ve Real Madrid'de oynadıktan sonra 2013 yılında Napoli'ye 34 milyon Euro'ya transfer olmuş ve mavi-beyazlı formayla 104 maçta 71 gol kaydederek Napoli taraftarının en sevdiği oyuncu haline gelmişti.
Gonzalo Higuain Juventus'a transferi ile İtalya Serie A'da birinci, dünya genelinde de en pahalı üçüncü oyuncu oldu. Serie A transfer rekoru 2000 yılında Parma'dan Lazio'ya 56 milyon Euro bonservis bedeli ile geçen Hernan Crespo'daydı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.