İşte toplam tutuklu sayısı

İşte toplam tutuklu sayısı
İçişleri Bakanı Efkan Ala, 10 bin 12'si asker, 15 bin 846 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala Ahaber'de darbe girişimine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ala, 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında 10 bin 12'si asker, 15 bin 846 kişiningözaltına alındığını, bu kişilerden 8 bin 133 kişinin tutuklandığını açıklayarak "Kırmızı alarm devam ediyor."dedi.

HAKAN FİDAN 'BİZİ BOMBALIYORLAR' DEDİ

15 Temmuz gecesi yaşananları aktaran Bakan Ala, darbe girişimi gecesi MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın "Bizi bombalıyorlar" dediğini aktardı.

ASKERİ OKULLAR KAPATILACAK MI?

Askeri okullara düzenleme olup olmayacağına ilişkin soru üzerine çocukların önce normal okullarda okuyarak şekillenmesi gerektiğinin altını çizen Bakan Ala, 'Şu anda Türkiye'nin alacağı insiyatiflerle okullar konusunda, eğitim konusunda çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalar sonucunda Başkomutanımız bir konsept oluşturacak ve ona göre kararlar alınacak. Bence 12-13 yaşındaki çocukları alıp yetiştirmek yanlış' dedi.

OHAL, DEVLETİ DÜZENE SOKMAK İÇİN

Olağanüstü hal durumunun devleti düzene sokmak için olduğunu belirten Ala, vatandaşların sosyal hayatlarında herhangi bir değişiklik olmayacağını ifade etti.

DAEŞ NEYSE FETÖ ODUR

"FETÖ örgütü Türkiye'nin Boko Haram'ıdır" diyen Bakan Ala, "Yalan söyleye söyleye dışarıdan görünmediklerini sanıyorlar. FETÖ'nün DAEŞ ile bağlantııs çıkabilir. DAEŞ neyse FETÖ odur." dedi.

1 DOLAR NE ANLAMA GELİYOR

Darbecilerin çoğunun üzerinden çıkan 1 Dolar'ın ne anlama geldiğinin sorulması üzerine Ala şunları söyledi;

"Kendi çaplarında bir haberleşme sistemi kurmuşlar. Bu dolarların üzerinde harfler ve rakamlar var. Kimin üstünde o harfin olduğu para çıkarsa o diğerinin üssü oluyor. Diğerine emir verebiliyor. Akıl almaz haberleşme yöntemleri bulmuşlar. Bunların hepsi deşifre ediliyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.