Kabe İmamı Mahir​ Mueaqly​'den FETÖ'ye rest

Kabe İmamı Mahir​ Mueaqly​'den FETÖ'ye rest
FETÖ tarafından Güney Afrika'da düzenlenmesi planlanan hafızlık yarışmasına Suudi Arabistan büyükelçisi ve Kabe İmamı Mahir​ Mueaqly​ katılmayacağını açıkladı.

İmam Mahir, meydana gelen darbe girişiminin sadece Türkiye'ye değil ümmete karşı yapılmış bir hareket olduğunu söyledi.

Kabe İmamı şeyh Mahir Mueaqly, 15 Temmuz darbe girişimini yapan FETÖ'nün Güney Afrika'da düzenleyeceği Kur'an yarışmasına katılmayacağını açıkladı.

Suudi Büyükelçiliği tarafından Türkiye Büyükelçiliği'ne yapılan açıklamada, terör örgütü FETÖ tarafından Güney Afrika'da yapılması planlanan Kur'an hafızlığı yarışmasından Güney Afrika'nın Suudi Arabistan Büyükelçiliği ve Kabe imamlarının desteğini çektikleri belirtildi.

Kabe İmamlarından şeyh Mahir Mueaqly, cumartesi günü Güney Afrika'da terör örgütü FETÖ tarafından düzenlenecek olan hafızlık yarışmasına katılmayacağını açıkladı. Türkiye'de gerçekleştirilen darbe girişimine tepki olarak düzenlenen yarışmaya katılmayacağını belirten İmam Mahir, 15 Temmuz'da yaşanan olayların sadece Türkiye'ye değil ümmete karşı yapıldığı ifade etti. Mahir, gerçekleştirilen darbe girişimini kesinlikle İslami bir girişim olmadığını vurguladı.

f90c8bdfddcdca07176772cac103ae71_kabe-1jpeg.jpeg

TÜRKİYE İÇİN DUA EDİLMİŞTİ

15 Temmuz'daki darbe kalkışmasından sonra Kabe imamı Suadeysi de kutsal topraklarda Türkiye için dua etmiş ve milyonlarca Müslüman, bu duaya 'amin' demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.