FETÖ'nün finansörü, bakanı tehdit etti

FETÖ'nün finansörü, bakanı tehdit etti
TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral ve Genel Sekreteri Mustafa Günay'ın, yurtdışı fuar ve etkinlikler için aldıkları 220 milyon dolarlık fonun kesilmesi nedeniyle Nihat Zeybekci'yi tehdit ettiği ortaya çıktı

 

Ekonomi Bakanlığı'nda FETÖ ile ilgisi bulunan personele yönelik soruşturmanın sürdürüldüğünü belirten Bakan Zeybekci, "Ekonomi Bakanlığı bunlarla en çok ilintili olabilecek enstrümanlara sahipti. Devletin yurtdışındaki tüm faaliyetleri TUSKON aracılığıyla yapılıyordu. Biz bunlara giden yaklaşık 220 milyon dolarlık fonu kestik. Personelimizi değiştirdik. Bunu yaptıktan sonra TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral ile Genel Sekreteri Mustafa Günay, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye giderek, 'Bunun hesabını Nihat Zeybekci'den soracağız' diyorlar. Çünkü en büyük enstrümanlarından birini kestik. Bu olay, bunların bu yurtdışı fuar faaliyetlerini kesmemizin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Kurda merhamet kuzuya zulümdür" dedi.

KURŞUN YAĞDIRDILAR

15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatan Bakan Zeybekci, "Meclis'e gitmek üzere yola çıktım. Arabayı Dikmenkapı'ya bırakıp yürümeye başladık. Nizamiyeden çıkınca üzerimize kurşun yağdırdılar. Yere çöktük. Üzerimizdeki ağaç dalları yere iniyordu. Ağır silahlarla tarıyorlardı. Duvardan öbür tarafa atladık" diye konuştu. 

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.