Dolandırıcıların 'FETÖ' tuzağına sakın düşmeyin!

Dolandırıcıların 'FETÖ' tuzağına sakın düşmeyin!
Türkiye'nin bir çok ilinden dolandırıcılık haberleri gelmeye başladı. daha öncePKK, DEAŞ isimlerini kullanan dolandırıcılar darbe girişimi sonrası FETÖ'nün adını kullanmaya başladıkları ortaya çıktı. Peki, masum halkı nasıl kandırıyorlar? İşte cevabı..

Türkiye'nin bir çok ilinden dolandırıcılık haberleri gelmeye başladı. daha öncePKK, DEAŞ isimlerini kullanan dolandırıcılar darbe girişimi sonrası FETÖ'nün adını kullanmaya başladıkları ortaya çıktı. Peki, masum halkı nasıl kandırıyorlar? İşte cevabı..

Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Altay "Daha önce terör örgütü PKK'nın, DAEŞ'in adını kullanan telefon dolandırıcıları örgüt değiştirdi. Dolandırıcılar ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılı günleri dahi istismar ediyorlar" dedi.

DOLANDIRICILAR DA 'FETÖ'CÜ OLDU

Altay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerini polis, savcı veya  hakim olarak tanıtan dolandırıcıların artık Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) adını  kullandığını belirtti.

BU DURUMU BİLE İSTİSMAR EDİYORLAR
 

Vatandaşları özellikle darbe soruşturması konusunda arayanlara karşı  dikkatli olmaları konusunda uyaran Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) üyesi de  olan Altay, "Daha önce terör örgütü PKK'nın, DAEŞ'in adını kullanan telefon  dolandırıcıları örgüt değiştirdi. Dolandırıcılar ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılı günleri dahi istismar ediyor. 

'ADINIZ DARBE SORUŞTURMASINDA GEÇİYOR' DİYE..

Darbe girişimi sonrası kendilerini polis,  savcı veya hakim gibi tanıtıp vatandaşı telefonla arayarak veya sosyal medya  üzerinden temasa geçerek 'Adınız darbe soruşturmasında geçiyor, Bu işten  kurtulmanız için belli bir miktar para gerekli' diyerek kandırıyor. Parayı  kendilerine göndermeleri durumunda daha sonra geri verileceği ve kimseye de bir  şey söylememelerini belirtiyorlar. Bu kişiler dolandırıcıdır. Asker, polis,  savcı, hakim kesinlikle vatandaştan para istemez." diye konuştu.

Güvenlik güçlerinin vatandaşı arayarak para istemeyeceğini vurgulayan  altay, bilgisine başvurmak için bile olsa güvenlik güçlerinin vatandaşı telefonla  aramayacağını ifade etti.

Altay, güvenlik güçlerinden geldiği iddia edilerek, "Adınız darbe  soruşturmasında geçiyor", "Sizinle gerçek darbecileri yakalayacağız. Operasyona  destek olarak şu hesaba para yatırmanız gerekiyor" gibi sebeplerle gelen  telefonları lafı uzatmadan kapatarak, hemen 155'i aramalarını söyledi.

'EV ARAMA BAHANESİYLE HIRSIZLIK'

Altay, ayrıca, kendilerini asker ya da polis olarak tanıtan kişilerin  "ev araması" yaptıkları ihbarı aldıklarını da hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Ayrıca vatandaşların kapılarına gelen asker veya polis üniformalı  kişiler olağanüstü durumdan dolayı 'oğlunuzu askere alacağız, acilen oğlunuzu  bize teslim etmeniz gerekiyor' gibi söyleyenler olabilir. Asker ve polis  kılığında evlere gelen bu kişiler, 'para verirseniz oğlunuzu götürmeyiz' diye  talepleri olursa kesinlikle itibar edilmemelidir. Bu kişiler dolandırıcı olmasa  dahi organ mafyası kapsamında çocukları kaçırabilir. Ayrıca 'ev araması'  yapacaklarını söyleyerek, evlerden hırsızlık da yapılıyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.