Delilleri karartan Emniyet Müdürü tutuklandı

Delilleri karartan Emniyet Müdürü tutuklandı
Mardin’de, FETÖ ait 20 milyon TL değerindeki tapuları il dışına göndermeye çalıştığı, bilgisayarının hard diski, örgüte ait çok sayıda evrak ve CD ile cep telefonunu delilleri kararttığı tespit edilen Emniyet Amiri Cumali Kocaman tutuklandı

Mardin Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgilere göre, merkez Artuklu İlçe Emniyet Amiri Cumali Kocaman, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde hakkında gözaltı kararı çıkarıldıktan sonra, FETÖ’nün farklı illerde kullandığı gayri menkullere ait ve adına kayıtlı 20 milyon TL değerindeki tapuları kargoyla il dışına göndermek istedi. Kargo şirketinin kimlik bilgilerini ve kargonun içeriğini öğrenmek istemesi üzerine telaşlanan ve hızla uzaklaşan Kocaman, emniyete ihbar edildi. Ancak İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli FETÖ ile bağlantılı polis memurları, ihbarı geçersiz kıldı. Bir süre sonra emniyete Kocaman’ın apartmanın da oturan komşuları tarafından bir ihbar daha geldi. İhbarda, Kocaman’ın evindeki bilgisayarının hard diski, örgüte ait evraklar ve CD’ler ile cep telefonunu kırarak, çöpe attığı belirtildi. Telefona ulaşan polis ekipleri, yaptıkları incelemede, Kocaman’a ait olduğunu belirledi.

Emniyetteki FETÖ’cü polislerin desteğiyle bir süre kaçmayı başaran Kocaman, kentten çıkmaya çalıştığı sırada, yol kontrolü yapan polisler tarafından kıskıvrak yakalandı. 

Kocaman, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan Kocaman, tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.