FETÖ'nün himmet paraları ABD'ye bakın nasıl taşımışlar

FETÖ'nün himmet paraları ABD'ye bakın nasıl taşımışlar
Tuğgeneral Bekir Ercan'ın ABD’ye bakıma gönderdiği askeri uçaklarla FETÖ lideri Gülen’e para taşıdığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Darbe girişimi sırasında TBMM ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni bombalayan F-16'lara tanker uçaklarla yakıt ikmali yaptıran, İncirlik 10. Tanker Hava Üs Komutanı TuğgeneralBekir Ercan Van hakkında, FETÖ kuryeliği suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. İddialara göre Tuğgeneral Bekir Ercan Van, İncirlik Üssü'nde göreve başlar başlamaz ilk olarak FETÖ'cü olmayan müteahhitlerin sözleşmelerini iptal etti, işçilerin işlerine son verdi.

İşçilerin ve müteahhitlerin üsse giriş kartlarını iptal ettiren Van, FETÖ'cü müteahhitlere ise sürekli iş olanağı verdi. Çok sayıda FETÖ'cü işçiyi üsse yerleştiren Van, Suudi Arabistan, Katar, Danimarka ve Almanya'dan gelen askerlerin örgüt mensubu kişilerin işlettiği kantinde yemek yemelerini sağladı. Bu askerler yedikleri bir öğün yemek karşılığında 60 dolar ödemek zorunda bırakıldı. Toplanan paraların büyük kısmı ise örgüt lideri Fethullah Gülen'e gönderilmek üzere ayrıldı. İddiaya göre Van, toplanan bu paraları da askeri uçaklarla Gülen'e gönderdi.

HİMMET HAVAYOLLARI

Darbeci Bekir Ercan Van, Ramazan ayı öncesinde Adana ve çevresindeki illerde yaşayan zengin işadamlarını tek tek telefonla arayıp, 50'şerli gruplar halinde üsse davet ederek, silahları gösterip, ne kadar güçlü olduğunu kanıtlamaya çalıştı. 23 Temmuz 2016'da, bir restoranda yapmayı planladığı yemeğe yaklaşık 500 işadamını davet eden Van'ın, davetlilerden 'Kartal Vakfı'na 10 bin ila 250 bin lira arasında bağışta bulunmalarını da istediği ortaya çıktı. Bazı işadamlarının kendilerine gönderilen hesap numarasına istenen miktardaki parayı yatırdığı ancak savcılığı bu paralara el koyduğu öğrenildi.

20 İKMAL YAPTILAR

Darbe girişimi gecesi İncirlik'ten kalkan tanker uçakların radar kayıtları ortaya çıktı. Kayıtlara göre 21.50'de kalkan 1 numaralı tanker uçak Afyon, Ankara ve İstanbul üzerinde uçtuktan sonra 16 Temmuz saat 06.03'te geri döndü. 21.45'te kalkan tanker uçak ise Ankara güzergahı üzerinde uçuş yapıp darbe girişimine katılan savaş uçaklarına yakıt ikmali yaptıktan sonra 16 Temmuz saat 05.28'te, 3 numaralı tanker uçağı da Orta Karadeniz ve Ankara üzerinde darbeci F-16'lara yakıt ikmali yaptıktan sonra saat 10.42'de geri döndü. Kayıtlara göre 3 tanker uçağı, darbe girişimine katılan F-16 uçaklarına 20'den fazla yakıt ikmali yaptı.

HİMMETLER UÇAKLA ABD'YE GİTTİ

İncirlik 10.Tanker Hava Üs Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van, Pensilvanya'nın en güvendiği isimlerdendi. Ancak ABD'ye yaptığı sığınma talebi kabul edilmedi...

Takvim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.