O sebebpten darbeyi erkene almışlar

O sebebpten darbeyi erkene almışlar
Örgüt mensuplarının kullandığı haberleşme sistemi çözülünce TSK ve kamudaki FETÖ’cüler açığa çıktı. Hainler de, YAŞ öncesi darbeye kalkıştı

FETÖ’nün, haberleşme ağının çözülmesi ve 600 rütbeli askerin YAŞ öncesi deşifre olması nedeniyle 15 Temmuz kalkışmasını öne çektiği öğrenildi. Alınan bilgiye göre örgüt, özellikle 17-25 Aralık darbe girişimi sonrasında deşifre olmamak için klasik haberleşme yöntemlerini bırakarak şifreli mesajlaşma uygulamalarını kullanmaya başladı. FETÖ üyeleri, Kasım 2014 itibariyle “By Lock” adlı hem android hem de iOS tabanlı cihazlara uygun olan kriptolu mesaj uygulamasına geçti, ancak teknik istihbarat birimlerinin uygulamada zaaf bulması ile birlikte kullanıcılara hem Türkiye içinden hem de yurt dışından gelen tüm yazışmaların arşivlendiği bildirildi.

2016 Mayıs itibariyle “By Lock” uygulamasını kullanan FETÖ üyelerinin isimleri, lokasyonları, telefon numaraları hakkındaki bilgilerin büyük oranda çözüldüğü, on binlerce ismin çalıştıkları kurumlara göre tasnif edildiği vurguladı. Böylece FETÖ’cülerin deşifre edilmesiyle beraber Ağustos 2016’da yapılacak olan YAŞ ile ilgili olarak asker içine sızan 600 rütbeli askerin ismi de 11 Temmuz 2016’da Milli Savunma Bakanlığı ile paylaşıldı.

600 ismin deşifre olması, darbe girişiminin YAŞ öncesine çekilmesine neden oldu. Söz konusu uygulamadan elde edilen bilgiler sayesinde başta TSK olmak üzere devlet kurumlarına sızan 40 bine yakın FETÖ üyesinin belirlendiği ve ilgili kurumların mayıs ayında uyarılmaya başlandığı kaydedildi. Çözümlerin halen sürdüğü ve söz konusu rakamın artabileceği vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.