Kürt liderden şok açıklama: İmkansız

Kürt liderden şok açıklama: İmkansız
IKBY Başkanı Barzani, Musul'un kurtarılmasının Peşmergesiz gerçekleşmesinin imkansız olduğunu savundu.

IKBY'nin Başkanlık internet sitesindeki açıklamada, Barzani'nin  Musul'daki Sünni aşiret reisleri ile Erbil'in Salahaddin kasabasındaki Başkanlık  Konutu'nda bir araya geldiği belirtildi.

PEŞMERGESİZ MUSUL'UN ALINMASI İMKANSIZ!

Söz konusu açıklamada görüşlerine yer verilen Barzani, "Peşmergesiz  Musul'un geri alınması imkansızdır ve Peşmerge güçleri o operasyona katılacak  ancak kent merkezine girmeyip sadece destek rolü oynayacaklar" dedi.
 
Irak'taki diğer illerin kurtarma operasyonunda elde edilen  tecrübelerin Musul'a herhangi bir yarar sağlamayacağını ifade eden Barzani,  "Musul'un kendine has bir durumu var. Bunun için de başka çözüm yolunun ortaya  konulması lazım" değerlendirmesinde bulundu.
 
Musul'u kurtarma operasyonuna bölgedeki yerel aşiretlerin katılmasının  en iyi ve doğru yol olduğunu söyleyen Barzani, söz konusu aşiretlere gerekli  hazırlıkları yapmalarını istedi.
 
Barzani, söz konusu aşiretlerin kurtarma operasyonuna katılması için  gerekli taraflarla irtibata geçeceğini de aktardı.
 
Bu arada Musul'daki Sünni aşiret reisleri de bölgedeki güvenliğin  sağlanması ve halkın asayişinin temin edilmesi için Peşmerge güçlerinin Musul'u  kurtarma operasyonuna katılmalarını talep ettiklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.