Çalınan sınavı soruları için 'istihare' yalanı

Çalınan sınavı soruları için 'istihare' yalanı
Çalınan askeri sınav soruları için öğrencileri ''Gülen'in yanındaki abiler gece yattıkları istiharede görüyor'' diye etmişler.

Çalınan askeri lise sınav sorularına "kul hakkı" endişesiyle yaklaşan öğrencilerin, "Siz oraları karıştırmayın. Bu soruları Gülen'in yanındaki büyük abiler gece yattıkları istiharede görüyor'' diye ikna edildiği ortaya çıktı.

Yozgat merkezli 11 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik operasyon kapsamında, askeri liselere giriş sınavında usulsüzlük yaptıkları gerekçesiyle başlatılan soruşturmada, çalınan askeri lise sınav sorularına "kul hakkı" endişesiyle yaklaşan öğrencilerin, "Siz oraları çok karıştırmayın. Bu soruları Fetullah Gülen'in yanında bulunan büyük abiler gece yattıkları istiharede görüyor'' diye ikna edildiği ve askeri okullara yerleşmelerinin sağlandığı ortaya çıktı

'ABİLER RÜYALARINDA GÖRDÜLER' DİYE KANDIRMIŞLAR

Açıklamada, Askeri Lise Sınavı'nı kazanan öğrencilerin, sınavdan önce kendilerine çözdürülen deneme sorularının, Askeri Lise Sınavı'nda çıkan sorularla birebir aynı olduğunu görmesi ve bu olayın "kul hakkına" girdiği için rahatsız olduklarını belirtmesi üzerine FETÖ/PDY mensuplarının, "Siz, oraları çok karıştırmayın, bu soruları Fetullah Gülen'in yanında bulunan büyük abiler gece yattıkları istihare rüyalarında görüyor. Askeriyedeki dinsizleri temizlemek için bu konu caiz" dediklerinin tespit edildiği aktarıldı.

Buna rağmen askeri liseye kayıt yaptırmak istemeyen öğrencilerin, "Sizin için yapılan uğraşlar boşa mı gitsin, sen seçilmiş kişilerdensin, sen bu okulu okuyarak hizmet akımına büyük katkılarda bulunacaksın. Askeri liseye gitmediğin takdirde 'şefkat tokadı' yiyeceksin. Bir daha devlet kurumlarında hiçbir işe giremeyeceksin" şeklinde tehdit edildiği vurgulanan açıklamada, sınavı kazanan öğrencilere mülakat sorularının ezberletildiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.