Kaçan son darbeci askerin kimliği belli oldu

Kaçan son darbeci askerin kimliği belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenledikten sonra kaçan 11 darbeci asker, Ula ilçesi Şirinköy bölgesinde yakalandı. Kaçak son askerin kimliği ise Burkay Karatepe.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele baskına giden timde yer alan kayıp 11 asker Muğla'nın Ula ilçesinde dün gece yakalandı. Gece boyunca süren operasyon sonucunda 11 firari asker daha yakalanırken kayıp son askeri arama çalışması devam ediyor. Kayıp son askerin adı ise Burkay Karatepe.

İşte kayıp o son asker:

818062.jpgfft31_mf7963441-182016094154.jpeg


BİNBAŞI ŞÜKRÜ SEYMEN DE YAKALANDI İDDİASI

Yakalanan askerler arasında saldırıya komuta ettiği belirtilen Binbaşı Şükrü Seymen'in de bulunduğu öne sürüldü. Operasyonun ardından yöre halkı bölgede toplanmaya başlarken yakalanan darbeciler askeri araçlarla bölgeden götürüldü.

fft31_mf7963443-182016094121.jpeg

YAKALANAN ASKERLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırı düzenleyen ve Ula'da yaşanan çatışma sonrası yakalan darbeci askerlerin isimleri belli oldu. Binbaşı Şükrü Seymen, Yüzbaşı İsmail Yitğit, Yüzbaşı Ergün Şahin, Bahadır Sagun, Mehmet Öztürk, Üstteğmenler Murat Köse, Enes Yılmaz, Mehmet Demir, Muhammet Burak İpek.

VALİ ÇİÇEK: ÇATIŞMA YOK, UYARI ATEŞİ YAPILDI

Muğla Valisi Amir Çiçek, Ula ilçesi Şirinköy bölgesinde gerçekleştirilen ve darbeci 9 askerin yakalandığı operasyon hakkında bilgi verdi. Operasyonların devam ettiğini vurgulayan Vali Çicek, "Operasyon hala devam ediyor. 9 asker yakalandı, 2 tanesini de arıyoruz, havadan ve karadan sıkıştırıyoruz. Alan daraldı. Bu ekip 11 kişiydi. Bize gelen ihbarlarda 11 ihanet çetesi vardı. Bunlardan 9 tanesini yakaladık. Aldığımız ifadelerde de söylediler. Kendilerinde uzun namlulu silah yoktu. Tabanca vardı. Bunlar hiçbir yere kaçamazdı. Akşam 22.30 ihbar geldi ve operasyon başlatıldı. Operasyon devam ediyor. Yakalananlardan özel ifadeler alınıyor. Yakalandıkları yer ormanlık alan çok ağaç var. Bitki örtüsü çok sık. Bu fırsattan yararlanıp saklandılar. Bu bölgede vatandaşlar ihbar yönünden takdire şayandır. Vatandaşlarımız askerlerin bu bölgede yaşamalarına izin vermediler. Askerlere destek verdiler. Bunlara yiyecek vermediler. Bunlar yalnız kaldı" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.