FETÖ'nün para yedirdiği İngiliz vekil kim?

FETÖ'nün para yedirdiği İngiliz vekil kim?
İngiliz The Times gazetesi, FETÖ'cülerin İngiliz vekillere para vererek Türkiye aleyhine rapor yazdırdığını ortaya çıkardı.

Haberi Türk medyası değil, İngiliz medyası ortaya çıkardı. The Times'a göre, İngiltere Parlamentosundaki Milletvekili Sir Edward Garnier, geçen şubat ayında Türkiye aleyhine rapor hazırlaması için FETÖ'den 115 bin pound ödeme aldı.

İşte The Times'ın o haberi:

"BRİTANYA VEKİLLERİ ON BİNLERCE STERLİN PARA YEDİ"

Türkiye’de başarısız olan askeri darbeyi planlamakla suçlanan grubun bir kolunun gündemini, Avam Kamarasındaki bir tartışma esnasında savunmasından önce Britanyalı bir milletvekili, grup için bir rapor yazması karşılığında on binlerce sterlini kabul etti.

"115 BİN POUND'A TÜRKİYE ALEYHİNE RAPOR YAZDI"

Harborough bölgesi Muhafazakar Parti milletvekili Sir Edward Garnier’e geçen sene şubat ayında, “Türkiye’de Hukukun Üstünlüğü ve İnsan Haklarına Saygı Üzerine Bir Rapor” başlıklı bir belge için araştırma yapması ve belgeyi kaleme alması karşılığında 115.994 sterlin ödendi.

PARAYI GAZETECİLER VE YAZARLAR VAKFI VERDİ

Araştırma, ABD’de sürgün hayatı yaşayan Müslüman vaiz Fethullah Gülen ile bir grup gazetecinin bir araya gelmesinin ardından 1994’te kurulan, İstanbul merkezli Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) tarafından ısmarlandı. Gülen vakfın onursal başkanı olmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.