İnşaat devine kayyum atandı!

İnşaat devine kayyum atandı!
Türkiye'nin önde gelen inşaat firmalarından Koçoğlu İnşaat'a kayyum atandı.

Türkiye'nin ikinci büyüğü olacak Çukurova Havalimanı ve Manisa ile İzmir arasını 15 dakikaya indirecek Sabuncubeli Tüneli'ni mali sıkıntılarından dolayı yarıda bırakan Koçoğlu İnşaat'a kayyum atandı.

Şirket daha önceden iflas erteleme talebinde bulunmuştu. Tensip kararı ile atanan kayyumlara İİK'nın 179'a-I maddesi uyarınca yönetim kurulu kararlarını onaylaması yönünde yetki verildi. Ankara 11. Asliye Ticaret Mahkemesi açıklamasına göre açılan bu davanın duruşması 6 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirilecek.

TÜRKİYE'NİN İKİNCİ EN BÜYÜK HAVALİMANINI YAPACAKTI

Mersin'deki Çukurova Havalimanı ihalesini Koçoğlu İnşaat 2013 yılında kazanmış, Mayıs 2013'te de temel atma töreni gerçekleştirilmişti. Ancak, toplamda 357 milyon Euro yatırım bedeliyle 3 yılda tamamlananması beklenen Çukurova Havalimanı, Koçoğlu İnşaat'ın mali sıkıntıya girmesiyle durmuştu.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan geçtiğimiz günlerde projesi revize edilen ve yeniden ihaleye çıkılan Çukurova Bölgesel Havalimanı’nda yarım kalan çalışmaların yakında başlayacağını söylemişti.

Bu süre içinde şirket, 1 yıl boyunca 50 milyon Euro'luk yatırımla 8 milyon metrekarelik altyapı çalışmaları yapılmış, ardından 2 kamu ve 2 özel olmak üzere 4 bankanın konsorsiyumu ile 236 milyon Euro'luk ön anlaşma imzalanmıştı. Ancak, 2 özel banka kredi sağlamaktan vazgeçince bu durumdan sonuç alamamıştı. Projenin ihalesi bu yılın mayıs ayında yapılmış, 19 firmadan en yüksek teklifi 325 milyon TL ile Makyol İnşaat vermişti.

İZMİR MANİSA ARASINI 15 DAKİKAYA İNDİRECEKTİ

2014 yılında 35 İzmir 35 projesi kapsamında 9 Eylül 2011'de Yap-İşlet-Devret modeli ile temeli atılan İzmir Manisa arasını 15 dakikaya indirecek Sabuncubeli Tünel çalışmaları da Kasım 2014'te firmanın iflas talebiyle durmuştu.

Tamamlandığında, 4 bin 70 metre olacak tünel, iki şerit geliş iki şerit gidiş şeklinde olacak ve Manisa-İzmir arası 15 dakikaya inecek. Yüzde 59'u tamamlanan tünelin 2017 yılının sonuna kadar tamamlanıp, hizmete açılması planlanıyor.

Ardından ihale 2015 yılında feshedilmiş, 26 Mayıs'ta yeniden ihale edilen tünelde çalışmalar, 22 Haziran 2015'te Kalyon İnşaat ile yeniden başlamıştı.

İNŞAAT DIŞINDA ENERJİ, HAVACILIK VE TURİZM FAALİYETLERİ DE VAR

Koçoğlu Grubu, enerji, inşaat, havacılık ve turizm alanında faaliyetlerini sürdürüyor.

Şirketin birçok HES projesinde, yurtdışı projelerinde de imzası bulunuyor. Mehmet Şükrü Koçoğlu tarafından 1981 yılında kurulan Koçoğlu Grup şirketleri arasında, Koçoğlu İnşaat Sanayi Tarım ve Hayvancılık Ticaret Anonim Şirketi, Koçoğlu Uluslararası Turizm Yatırımları Anonim Şirketi, Koçoğlu Enerji Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi, Oylum Enerji Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi, Kemalpaşa Enerji Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi, Coşkun Enerji Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi, KAV Enerji Doğalgaz Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Kaçkar Enerji Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi, Koçoğlu Havacılık Anonim Şirketi, Türkray Ulaşım Anonim Şirketi ve SKYLINE Ulaşım Anonim Şirketi yer alıyor.

(HABERTÜRK)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.