İşte görüşmenin detayları!

İşte görüşmenin detayları!
Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından ikili ortak basın açıklaması yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım ile parti Genel Merkezdeki makam odasında görüştü. Yaklaşık 1 saat 10 dakika süren görüşmenin ardından Başbakan Yıldırım ve Kılıçdaroğlu birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Görüşmeye ilişkin Kılıçdaroğlu, “Kanun Hükmünde Kararnamaler ile ilgili endişelerimizi aktardık. Sanıyorum önümüzdeki süreç içerisinde temaslarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

"ÖNEMLİ OLAN SÜRATLE OHAL’E SEBEP OLAN ŞARTLARIN ORTADAN KALDIRILMASI”

Başbakan Yıldırım ise, “CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nun ifade ettiği gibi OHAL uygulamasının başladığı andan itibaren hükümetimizce çıkarılan Kanun Hükmündeki Kararnamelerin detayları hakkında kendisini bilgilendirdim. Bu konudaki bazı hassasiyetleri düşüncelerini, endişelerini bizimle paylaştı. Bu konuyu tekrar hem Sayın Genel Başkan hem de biz gerek bundan sonraki uygulamalar bakımından gerekse bugüne kadar yapılanlar açısından dikkate alacağız. Görüşmelerimiz bu çerçevede devam edecek. Önemli olan süratle OHAL’e sebep olan şartların ortadan kaldırılması, ülkemizde darbe girişimlerinin asla ve asla yakın tehdit olmaktan çıkarılması. Bu konuda ortak bir iradenin dünden bugüne itibariyle daha fazla olduğunu da görmekten memnuniyet duydum” diye konuştu.

MİNİ ANAYASA PAKETİ

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yıldırım, ‘mini anayasa paketi’ ile ilgili sorulan soruya şunları kaydetti:

“Daha önce Sayın Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine parti başkanları olarak biraraya gelmiştik. Orada bu konu gündeme gelmişti. İki şekilde, bir kapsamlı yeni bir anayasanın yapılması, bu çalışmaların yine siyasi partilerin biraraya gelerek devam ettirmesi yönünde bir prensip ve görüş birliği ortaya çıkmıştı. Bir de acil ihtiyaçlara binaen daha az maddeden oluşan ve yine partilerin mutabakatının sağlandığı bir çalışma konusu da benimsenmişti. Bu konuyu bugün ele aldık Sayın Genel Başkan ile ve biraz sonra da MHP’yi ziyaretimizde yine bu konuyu gündeme getireceğiz. Burada gerek AK Parti olarak gerek CHP, gerekse MHP birer arkadaşı görevlendirecek ve onlar kapsamlı sayısı hakkında bir çalışma yapıp genel başkanlara rapor edecekler.”

“BU GÜNDEME GELMEDİ”

Genelkurmay Başkanlığının Cumhurbaşkanlığına bağlanması konusuyla ilgili soruya Yıldırım, “Bu gündeme gelmedi. Bu konuda Sayın Genel Başkanın zaten kamuoyuna yansıyan beyanatları var. Bu konu anayasa değişikliği gerektiren bir konudur” yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.