Hrant Dink cinayeti FETÖ'nün ilk kurşunu!

Hrant Dink cinayeti FETÖ'nün ilk kurşunu!
Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen Jandarma Uzman Çavuş Abdullah Dinç'in tutuklanmasına karar verildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında 2 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklanmaları talebi ile nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Soruşturma savcısı Gökalp Kökçü’ye ifade veren şüphelilerin cinayet günü tetikçi Ogün Samast’ı izleyen İstanbul İl Jandarma İstihbarat Şube’de görevli Abdullah Dinç ve Yavuz Bozca oldukları belirtildi. 

Savcı Gökalp Kökçü hakimliğe gönderdiği sevk yazısında dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Dink cinayetinin “Şiddet içeren bir başlangıç eylemi” olduğuna vurgu yapan Kökçü, “Hrant Dink cinayeti, Anayasa dışı bir güç merkezi olarak kamu kurum ve kuruluşlarında Fethullah Gülen cemaati adı altında FETÖ/PDY silahlı terör örgütü olarak örgütlenen yapının, yasama, yürütme, yargı ve diğer tüm devlet kurumlarını silahlı kuvvetler ve emniyet teşkilatını denetimlerine almak için şiddet içeren bir başlangıç eylemidir” ifadelerini kullandı. Kamu görevlilerinin cinayete iştirak ettiklerini belirten savcı Kökçü, “Dink cinayeti eylemini gerçekleştirenler eylemi planlayıp, Dink’in öldürülmesi eylemini engellememişler, aksine suça iştirak etmişlerdir” dedi. 

DİNÇ TUTUKLANDI

Kökçü, “15 Temmuz başarısız darbe kalkışmasına giden süreçte Hrant Dink cinayeti bu yolda ve bu amaç için attırılan ilk kurşun olması nedeniyle; şüphelilerin eylemlerinin TCK’nın 309/1-2 (Darbeye teşebbüs) maddesinde tanımlanan suç kalıbına uyduğu anlaşılmaktadır” ifadelerini kullandı. Öte yandan Uzman Çavuş Dinç’in tutuklanmasına karar verilirken, Bozca’nın serbest bırakılması kararlaştırıldı. 
 

(MİLLİYET)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.