Açığa alınan memurların akıbeti ne olacak?

Açığa alınan memurların akıbeti ne olacak?
Başbakan Yıldırım, darbe girişimi sonrası açığa alınan memurlarla ilgili çok titiz davranılacağını belirtti.

 

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası şu ana kadar 62 bin 10 kamu çalışanının görevden uzaklaştırıldığını söyledi. Açığa almalarda belirli bir ölçüt koyduklarını söyleyen Yıldırım, örgüte finansal destek sağlayanlar ile STK'larına üye olanların açığa alındığını ve haklı ile haksızın mutlaka ayrılacağını kaydetti.

Binali Yıldırım, Kanal D'de Hande Fırat'ın sorularını cevapladı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ ile ilişkisi olduğu belirlenen kamu çalışanların açığa alındığını ve bu konuda belirli bir ölçüt belirlediklerini söyleyen Yıldırım şöyle konuştu:

"Onlar yargısız infaz yaptı ama biz yargısız infaz yapmayacağız. Hukukun üstünlüğüne güveniyoruz. Bu konuda tavrımız çok net. Mutlaka arzu etmesek de hatalı işlem yapılmış olabilir. Bu ihtimalleri göz önüne alıyoruz. İtirazları değerlendireceğiz. Çok titiz bir çalışmayla hareket edeceğiz.

"AÇIĞA ALMALAR NEYE GÖRE YAPILDI?"

Baştan bunu yapmak mecburiyetindeyiz. Biz bir ölçü koyduk. Doğrudan bunlarla teması olan ve hala devam edenler var. 17-25 Aralık'tan sonra finans kuruluşlarına yardım eden ve bunların örgütlü faaliyetlerine katılanlar. Bunların tamamı zanlı olarak toplanıyor. Daha sonra benim alakam yok diyenler, itirazlarını yaptıktan sonra gözden geçireceğiz. İkna edeci bir delil ortaya çıkarsa, bunları diğer zanlılardan ayıracağız. Bu konuda işimizin kolay olmadığını söylemek isterim. Bir hukuk devletiyiz. Haklı ile haksızı ayırt etmek zorundayız.

"62 BİN 10 KİŞİ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI"

Görevden uzaklaştırma 62 bin 10 an itibariyle. Bunların 58 bin 611'i görevden uzaklaştırma yani açığa alma. Memuriyete son verme değil. Memuriyetten, ihraç edilen 3 bin 489. Bunun ağırlıklı olarak darbeye katılan subaylar, astsubaylar, rütbeli rütbesiz asker elbisesini giymiş caniler ve hainlerdir. 

"15 BİN ÖĞRETMEN ATANACAK"

Şu anda 20 binin üzerinde yine öğretmen açığa alındı. Ders sezonu da geliyor, öğretmen açığı var. 15 bin öğretmen alınması konusunda Bakanlar Kurulu'nda karar aldık. Gereğinin yapılması konusunda da yetki verdik. Okulların açılmasının gecikmesi gibi bir ihtimal söz konusu değildir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.