Fidan'ın cevap veremediği soru!

Fidan'ın cevap veremediği soru!
İstihbaratın yapısının yenilenme ihtiyacını vurgulayan Başbakan Binali Yıldırım, MİT için“Dağınıklığı ortadan kaldırıp, bilgi kirliliğine meydan vermeden, görev tanımlarını yeniden yaparak sağlıklı işlemesini sağlamak” gerektiğini dile getirdi.

Katıldığı televizyon programında soruları cevaplayan Başbakan Binali Yıldırım, " İstihbaratta yeni yapılanma) Çalışma yapılıyor. Nasıl olacağı ile ilgili tam bir karar vermiş değiliz. Cumhurbaşkanımızla son olarak değerlendireceğiz ve ona göre karar vereceğiz. Bir dağınıklık var. Emniyet, Jandarma, MİT var...Yapacağımız yeniden yapılanma iç ve dış tehditleri aynı derecede ele alacak ve onlara yönelik etkin operasyonel tedbirler, istihbarata karşı koyma tedbirlerini içerecek. Gelişmiş ülkelerin sahip oldukları istihbarat altyapısı, bizim var tabi, ama önemli olan buradaki koordinasyonsuzluğu dağınıklığı ortadan kaldırıp, bilgi kirliliğine meydan vermeden, görev tanımlarını yeniden yaparak sağlıklı işlemesini sağlamak." dedi.

TİB’İ DE KAPATACAĞIZ 

Epey yıprandı. Yerine başka bir kuruluş gelmeyecek. Bu yapı yeni kurulacak istihbarat sistemi içinde yerini alacak. (TİB’in kayıtları ne olacak?) Kayıtları ile ilgili mahkemeler var. Bir kısmına erişildi. Bir kısmı da silinmiş. Kurumsal hafıza yok olmayacak, bir kenarda duracak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.