ABD Genelkurmay Başkanı Dunford İncirlik'ten darbeci mi kaçırdı?

ABD Genelkurmay Başkanı Dunford İncirlik'ten darbeci mi kaçırdı?
ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford FETÖ'nün kanlı darbe girişiminin gerçekleştirildiği karargahları ziyaret edip, "kendi çocuklarını" fırçaladı. Başkent kulislerinde ise, İncirlik'ten darbeci askerlerin ABD'ye kaçırıldığı iddiaları konuşuluyor.

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford FETÖ'nün kanlı darbe girişiminin gerçekleştirildiği karargahları ziyaret edip, "kendi çocuklarını" fırçaladı. ABD için çok önemli olan İncirlik ve Diyarbakır için güvence aldı ve ardında birçok soru işaretleri bırakarak Türkiye'den ayrıldı.

Kanlı darbe girişimin baş şüphelisi ABD’nin Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford’un Türkiye ziyaretinde, “İşi neden başaramadınız” diye gerçek müttefiklerine çıkıştığı iddia ediliyor. Ankara ve İstanbul yerine, darbe uçaklarına yakıt sağlayan İncirlik’e inen Dunford’un, İncirlik’ten darbeye karışan etkin elemanlarını da Amerika’ya kaçırdığı Başkent kulislerinde konuşulanlar arasında…
 
ABD İÇİN VARSA YOKSA ÜSLER
 
15 Temmuz sonrası Türkiye’de darbecilerin karargâhı, fitne merkezi İncirlik’e Anadolu Gençlik Derneği mensubu 5 bin kişinin yürümesinden sonra, ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford apar topar İncirlik’e geldi. Önce İncirlik’i sonra Ankara’yı ziyaret eden Dunford’un derdi; ne Türkiye’ye taziye, ne Türkiye’nin Fethullah Gülen’in iadesindeki ısrarı, ne PKK ve PYD ne de Türkiye’nin başka bir hassasiyetiydi. ABD ve Dunford için asıl konu, varsa yoksa İncirlik ve Diyarbakır üsleri…
 
İNCİRLİK’TE KALMA SÖZÜ ALDI
 
Dunford’UN, “IŞİD ile mücadele çerçevesinde, İncirlik, Diyarbakır ve diğer tesislere ihtiyacımız olan kullanım iznini aldık” açıklaması dikkat çekerken; Başbakan Binali Yıldırım’ın başta Akıncı Üssü olmak üzere darbeye karışan kışlaların kapatılacağını açıklamasına karşın, 15 Temmuz’da darbeci uçaklara yakıt ikmali yaptığının kesin tespit edildiği İncirlik’in kapatılmasının konuşulmaması ilginç karşılandı. Ayrıca Başbakan Yıldırım’ın, Fethullah Gülen’in iadesi talebine karşın Dunford’un, “ABD adalet sistemi içinde değerlendirilecek. Bizim Türkiye ile dostluğumuz sürüyor” diye topu taca attığı belirtildi. 
 
Darbe sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın; darbe girişiminde bulunan cuntacılar için ‘müttefiklerimiz’ diyen ABD Merkezi Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel’e Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Sen kimsin, bir defa haddini bileceksin” diye çıkışmasının ardından Ankara şüpheli bir konuğu ağırladı. 15 Temmuz sonrası Türkiye’de darbecinin karargahı ve ana ülkesi Amerika’ya karşı yükselen tepkilerden ve fitne merkezi İncirlik’e Anadolu Gençlik Derneği mensubu 5 bin kişinin yürümesinden sonra ABD Genelkurmay Başkana Joseph Dunford apar topar Türkiye’ye, olay mahalline geldi. 
 
TOPU TACA ATTI!
 
Türkiye, Fethullah Gülen’in iadesinde ısrarcı olurken, Dunford’un kafasında ise İncirlik, DAEŞ ve Diyarbakır vardı. Dunford, “IŞİD ile mücadele çerçevesinde, İncirlik, Diyarbakır ve diğer tesislere ihtiyacımız olan kullanım iznini aldık” dedi. Oysa Türkiye, Başbakan Binali Yıldırım’ın ağzından başta Akıncı Üssü olmak üzere darbeye karışan kışlaların kapatılacağını açıklamasına karşın, darbe gecesi çatışmaların olduğu, polisin etrafını çevirdiği ve darbeci uçaklara yakıt ikmali yaptığını kesin tespit ettiği ABD’nin Ortadoğu Darbe Üssü İncirlik’in kapatılmasının konuşulmaması ilginç karşılandı. Başbakan Binali Yıldırım’ın, Fethullah Gülen’in iadesi talebine karşın Dunford’un,  “ABD adalet sistemi içinde değerlendirilecek. Bizim Türkiye ile dostluğumuz sürüyor” diye topu taca attığı belirtildi.
 
DEVLET BAHÇELİ: ABD ÇELİŞKİLERLE DOLU
 
Partisinin TBMM Grubunda konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise, ABD’nin darbeye ilişkin tavrına sert çıkarak şunları söyledi: “Amerikan Birleşik Devletleri’nin Merkez kuvvetler Komutanı’nın ‘gözaltına alınanlar arasında temasta olduğumuz kişiler de var’ sözleri ortadadır. ABD, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimine neden sert tepki göstermek yerine çelişkili açıklamalar yapmıştır. ABD’nin Suudi Arabistan, BEA gibi ülkeler darbe girişimini öğrenmişler. Papa’nın Türkiye’de ne olduğunu anlamış değiliz sözleri ne anlama geliyor?”
 
MARİFETLERİ MECLİS’TE
 
Arkadaşım Akar’ın iyi olduğunu gözlerimle görmek istedim” dediği Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ı ziyaret eden Dunford’a ABD menşeli darbecilerin bombaladığı TBMM gezdirildi, TBMM Başkanı İsmail Kahraman tarafından kabul edildi.

Milli Gazete 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.