İşte Gülen'in gözde imamı!

İşte Gülen'in gözde imamı!
Örgütün verdiği tüm kararlarda söz sahibi olan Büyükçelebi'nin, Gülen'den sonra örgütün başına geçecek isimler arasında başı çektiği düşünülüyor.

Örgütün verdiği tüm kararlarda söz sahibi olan Büyükçelebi'nin, Gülen'den sonra örgütün başına geçebileceği belirtiliyor.

FETÖ'nün elebaşısı Fetullah Gülen'den sonra, örgütün en etkili isminin İsmail Büyükçelebi olduğu söyleniyor.

Finans kaynakları ve eğitim kurumları ile ilgili tüm kararlarda söz sahibi olan Büyükçelebi'nin, Gülen'den sonra örgütün başına geçebileceği belirtiliyor. FETÖ yapılanmasında 12 imamdan biri olan Büyükçelebi'nin siyasiler ile Gülen arasında aracılık yaptığı ve uzun süredir ABD'de bulunduğu biliniyor.

ABD'de açtıkları vakıf ve kurumlarla ülkedeki akademisyenler, gazeteciler, bürokratlar, siyaset çevreleri ve iş adamlarıyla irtibat halinde olan terör örgütü, ihtiyaç duyduğu anlarda bu ilişkilerini devreye sokarak bilgi, haber ve reklam ile parasal kaynak ve hukuki imtiyaz elde edebiliyor.

İsmail Büyükçelebi kimdir?

Fuat Avni hesabında yayınlanması için ülkenin mahrem bilgilerini sızdıran, kaos ortamı oluşturmak için düzmece haber yapan Fuat Avni hesabını yöneten 9 kişi gözaltına alınmıştı. Bu isimlerden en ilginci Akif Mustafa Koçyiğit. Mustafa Koçyiğit'in abisi olduğunu iddia eden bir hesap İsmail Büyükçelebi'nin de Fuat Avni hesabı ile iligili olduğunu söyledi. Peki İsmail Büyükçelebi kimdir?

 

 

Fethullah Gülen'in imamlarından İsmail Büyükçelebi şu an Türkiye'de bulunmuyor. Yurtdışına giden isimlerden İsmail Büyükçelebi Fethullah Gülen'in ilk yıllardan beri adamı. Onunla her türlü plan ve prjeyi oluşturan akıl takımından. Cemaat yapılanmasının en büyük 12 imamından biri. FETÖ'nün  üst kadrosunda yer Alan İsmail Büyükçelebi için cemaatten yıllar önce ayrılıp iç yüzünü anltan Nurettin Veren şöyle bir olayını anlatmıştı:

" Ama bu parlak görüşmelerden sonra, başarılı çalışmalardan sonra, Fethullah Hoca benden endişe etti. Benim devlet ricaliyle yakın temasım, her an irtibatta olmam, arkadaşlar arasında haset yarattı. “Neden siyasilerle Nurettin Bey görüşüyor” dediler. Bunu normal karşıladım. “Ekip halinde hareket edelim” dedim. Şerif Ali Bey’i, Latif Hoca’yı, İsmail Büyükçelebi’yi,  Alaaddin Kaya Bey’i alıp, Demirel ve Tansu Hanım’la görüştürdüm. Fotoğrafları da var. Onlara dedim ki, “Yurtdışına gittiğim zaman bu arkadaşlar size gelecek”. Bu arada, benim ön plana çıkmış olmam Hocaefendi’yi rahatsız etmişti, bu isimleri öne çıkarıp beni geriye çekmeyi düşünüyordu. Ben de onu büyük olarak görüyor ve bunu doğal karşılamıştım. Elimle bu isimleri Demirel ve Tansu Hanım’a götürdüm, tanıştırdım. Severek, inanarak götürdüm. Ama anladım ki, bunlar önceden planlanmış. Benim bu kadar ön plana çıkıp, kendisinin yerine geçeceğimi ya da bu işi berbat edeceğimi düşündü. Bu yüzden Gülen beni uzaklaştırmayı planlamış."

İsmail Büyükçelebi Fethullah Gülen'den sonra Paralel Devlet Yapılanmasını yönetmeye aday isimlerden biri.

SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.