Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'den çok sert FETÖ çıkışı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'den çok sert FETÖ çıkışı
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, FETÖ terör örgütü lideri Fetullah Gülen için "Kendisini kainat imamı olarak gören bu kişiyi din alimi olarak görmek mümkün değildir" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Din İstismarına Karşı Birlik, Dayanışma ve Gelecek Perspektifi" gündemi ile toplanan Olağanüstü Din Şurası'nda konuştu. Görmez, FETÖ'nün gerçekleştirdiği darbe girişimine ilişkin açıklamalarda bulunurken "Örgüt elebaşlarını imam, kendisini de kainat imamı olarak gören bu kişiyi din alimi olarak görmek mümkün değildir. Bir gecede masum insanları katleten bu örgütün ne insanlıkla ne de İslam'la bir ilişkisi olamaz. " dedi.

İşte o konuşmadan satır başları:

Başkanlık olarak ilk defa tek bir gündem maddesiyle Olağanüstü Din Şurası düzenliyoruz. İhanet şebeksi sadece milletin varlığına suikast düzenlemesi kalmayıp, inancımızı, din ve medeniyetimizin kıymetlerini, dinimizi ve dindarlığımızı insanlık nezdinde bir düşman akçesine harcayacak bir öfkeye terk etmişlerdir. Zincirinden boşanmış bir vahşet olarak milleti katletmeye girişmişlerdir. Bu ihanet şebekesi milletimizi Allah ile Peygamber ile aldatmıştır derken yüreğim kan ağlamaktadır. Gözlerimizin önünde dini cemaat taklidi yapan bir truva atı, bütün insanlığı insanlara yardım görüntüsüyle aldatmıştır. Asya'yı ve mazlum Afrika kıtasındaki zihinleri de teslim almıştır.

İSLAM'LA ALAKASI YOK

İslam dininde mutlak bağlılık temel ilkeleredir. Ahlak dinimizin en temel ilkesiyken, bu örgüt kendini gizleme, haram işleme, iki dilli konuşma,yalan söyleme, şantaj yapma gibi gayri ahlaki yöntemlere başvurmuştur. Bu tür davranışların İslam'la alakası yoktur. Bu örgüt en başta aile bağlarını yok etmeye çalışmış, sonra onların dini ve milli duygularını kullanmak istemiştir.

BU ELEBAŞINI DİN ALİMİ OLARAK GÖRMEK MÜMKÜN DEĞİL

Uzun yıllardır varlığı bilinen, dini duyguları istismar eden, vatanın evlatlarını çalan, dinin temel değerlerini gasp eden, kendine insan ve imkan devşiren, devletin tüm yapılarına giren ve son darbe teşebbüsünü yapan örgütü dini bir örgüt olarak görmek mümkün değildir. Örgüt ele başlarını imam kendisini de kahinat imamı olarak gören bu kişiyi din alimi olarak görmek mümkün değildir. Bir gecede masum insanları katleden bu örgütün ne insanlıkla ne de İslam'la bir ilişkisi olamaz. 

Bu örgüt karşısında dini ve akademik suskunluğun hiçbir açıklaması yoktur. Gerek Diyanet camiasının gerek de İlahiyat Fakülteleri'ndeki akademik faaliyelerinin gözden geçirilmesi ve öz eleştiri yapılması gerekmektedir. Milletimizin bu soylu direnişi, adalet ile taçlandırılması gerekir. İnanıyorum ki din şurası hepimize umut sağlayacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.