Haramzade ile Başçalan hesaplarının altından FETÖ çıktı!

Haramzade ile Başçalan hesaplarının altından FETÖ çıktı!
17-25 Aralık hain darbe girişiminde piyasaya sürülen sosyal medya hesapları Haramzade ile Başçalan’ın altından da FETÖ çıktı!

17-25 Aralık hain darbe girişiminde piyasaya sürülen sosyal medya hesapları Haramzade ile Başçalan’ın altından da FETÖ çıktı!

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafından hazırlanan 25 Aralık iddianamesinde dikkat çeken detaylar var. İddianamede dönemin savcı ve hakimleri Muammer Akkaş, Süleyman Karaçöl ve Menekşe Uyar'la ilgili birçok suçlamaya yer verildi. Twitter'da 'başçalan' ve 'haramzade' ismiyle açılan iki hesaptan örgüt üyelerinin usulsüz olarak elde ettiği ses kayıtlarını seri olarak yayınladıkları ve oluşturulan ortamda hükümetin düşmesine yönelik baskı kurdukları belirtildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafından hazırlanan 'FETÖ/PDY 25 Aralık soruşturmasında' ilginç ayrıntılar yer aldı.

İddianamede, şüpheliler 'Muammer Akkaş, Süleyman Karaçöl ve Menekşe Uyar'ın Fetullah Gülen'in liderliğini yaptığı PDY adlı silahlı terör örgütüne üye olduğunun anlaşıldığı belirtildi.

İddianamede, 17-25 Aralık sürecinden sonra örgütün, hükümeti düşürmek için uğraştığı belirtilerek, "Bunu desteklemek için kendi yayın organları vasıtasıyla günlük olarak dosyaların fezlekelerini yayımladıkları, fezleke içerisinde geçen konuşma tapelerini isim ve kimlik bilgilerini açıkça göstermek suretiyle soruşturmanın gizliliğini ihlal ederek internet ve yazılı basında ifşa ettikleri, sosyal medya platformu olan Twitter'da 'başçalan' ve 'haramzade' ismiyle açılan iki hesaptan örgüt üyelerinin usulsüz olarak elde ettiği ses kayıtlarını seri olarak yayınladıkları ve oluşturulan ortamda hükümetin düşmesine yönelik baskı kurdukları tespit edildi" denildi.

İDDİANAMEDE 96 ŞÜPHELİ VAR

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafından hazırlanan 848 sayfalık iddianamede, 25 Aralık soruşturmasının 96 şüphelisinden bazıları müşteki bazıları da mağdur sıfatı ile yer aldı.

Doğrudan dinlenmeyen, ancak üçüncü kişiler üzerinden dinlenen, o dönem başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilal Erdoğan, Hakan Fidan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Ombudsman Mehmet Nihat Hatipoğlu, Yalçın Akdoğan, Mustafa Varank’ın da aralarında bulunduğu 22 kişi iddianamede müşteki sıfatı ile yer aldı.

İddianamede, o zaman Dışişleri Bakanı olan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Beşir Atalay, Ömer Çelik, Sadullah Ergin, Gürsel Tekin, Zafer Çağlayan, Taner Yıldız, Egemen Bağış, Muammer Güler, Erdoğan Bayraktar’ın da aralarında bulunduğu 29 kişi de mağdur sıfatı ile yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.