FETÖ 15 Temmuz’da neden sıfır silah kullandı?

FETÖ 15 Temmuz’da neden sıfır silah kullandı?
Uzun yıllar Ortadoğu ve Güneydoğu bölgesinde görev yapan güvenlik uzmanı Abdullah Ağar’dan çarpıcı 15 Temmuz analizi. FETÖ’cü askerlerin hain darbe kalkışmasında “sıfır silah” kullandığını açıklayan Ağar, 15 Temmuz’u aşama aşama analiz etti.

Uzun yıllar Ortadoğu ve Güneydoğu bölgesinde görev yapan güvenlik uzmanı Abdullah Ağar’dan çarpıcı 15 Temmuz analizi. FETÖ’cü askerlerin hain darbe kalkışmasında “sıfır silah” kullandığını açıklayan Ağar, 15 Temmuz’u aşama aşama analiz etti.

“FETÖ Sıfır silahların ve karmaşık silah sistemlerinin bulunduğu birlikleri ve depoları kullanmak için oralara özellikle odaklanmış.” İfadesini kullanan Ağar’ın analizinin ilgili kısmı şöyle:

“Baskın” askeri terminolojide; “Beklemediğin yerde, beklemediğin zamanda, beklemediğin şekilde” yapılan hızlı ve sert bir şekilde yapılan bir eylem olarak anlatılır.

FETÖ’nün işte böyle baskın tarzında bir darbe girişimiyle güç, sonuç  ve amaç üretmeye çalıştığı gözüküyor. Temel tahlilde darbecinin gücüyle darbenin hedefleri arasında büyük bir dengesizlik var. Bu tutarsızlığı ortadan kaldırabilmek için TSK'nın sinir sistemini ve sinir sistemi üzerinden TSK’NIN kudretini ele geçirmeye çalıştılar. TSK’nın kudretini ele geçirdikten sonra devletin ve ardından halkın iradesini kırmak istedikleri açık. Bu planlamanın öncelikleri ve daha sonraki aşamaları var.

DARBE GİRİŞİMİNİN AŞAMALARI

1.     Aşama: TSK’nın sinir sistemini, emir-komuta yapısını ve kudretini ele geçirmek.

2.     Aşama: Ele geçirdikleri TSK’nın kudreti üzerinden devlet iradesine boyun eğdirmek.

3.     Aşama: Halkın karşıt kamplar halinde sokaklara dökülmesi, üremiş ve üretilen düşmanlıklar-FOBİLER, kavramlar ve olaylar üzerinden kaşıt kamplardaki halkın şarja girmesi, karşılıklı çatışmalar, sembol kişilere ve alanlara doğrusal ve asimetrik saldırılar: İÇ SAVAŞ

4.     Aşama: Ortaya çıkan gerekçelerle “Ele geçirdikleri devletin resmi haber kurumları üzerinden” istikrar çağrıları:

DIŞ MÜDAHALE

5.     Aşama ve Sonuç: “Etnik ve Dinsel Azınlıklar üzerinden”, “Bölgesel ve Güç Odaklı Örgütler Üzerinden”, “Mezhepsel-Meşrepsel ve Oluşan Silahlı Örgütler-Aparat Güçler üzerinden” BÖLÜNME ve PARÇALANMA.

SIFIR SİLAHLAR

FETÖ’nün bu darbe girişiminde daha çok sıfır silahları kullandığı gözüküyor. Bu imkan ve kabiliyeti geçmişte yuvalandığı alanlarla ilgili. Öncelikli ele geçirdiği personel, istihbarat ve adli alanlardan ürettiği inisiyatifle önleyici yönlendirici geciktirici ve etkisiz hale getirici hamleler yapmış. Kritik noktalara ve güçlere kendi atamalarını gerçekleştirmiş. Öncelik sırasıyla Jandarma Hava Kuvvetleri Gata ve diğer güçlerin kritik ve operasyonel alanlarına yerleşmeye çalışmış.

Sıfır silahların ve karmaşık silah sistemlerinin bulunduğu birlikleri ve depoları kullanmak için oralara özellikle odaklanmışlar.

Bİ DELİNİN Bİ KUYUYA ATTIĞI Bİ DOLARLAR

Öncelikle bu bir Gayrinizami harp tekniği. Dahası özel bir terörist ve gerilla taktiği. Terörist ve gerilla unsurları da bu ve benzer teknikleri, çok değişik şekillerde ve zamanlarda kullandılar ve kullanmaya devam ediyorlar.

Rakamlar, harfler üzerinden üreyen bir emir komuta ve haberleşme tekniği.

Anlaşılan o ki; asıl bir liste var. 1 dolarlar bizim şu ana kadar görmediğimiz ve ulaşılamayan bu listenin sahaya yansıması. Yani sahada iki tane darbeci karşı karşıya geldiği zaman hangisi daha üst, hangisi emir komuta yapabilir, hangisi hangi alanda sorumlu, bunları belirleyen bir şey bu.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum