Çözüm sürecini FETÖ mü bitirdi?

Çözüm sürecini FETÖ mü bitirdi?
Ceylanpınar’da iki polisin 22 Temmuz 2015’te evinde öldürülmesine ilişkin cinayetin ardında FETÖ'nün bulunduğu iddiası gündeme geldi.

İki polis memuru 24 yaşındaki Feyyaz Yumuşak ve 25 yaşındaki Okan Uçar Şanlıurfa Ceylanpınar'da, 22 Temmuz 2015 tarihinde susturuculu silahla enselerinden vurulmuş halde bulundu. HPG'ye yakın bir internet sitesinde yapılan açıklamayla 2 polisin şehit edilmesi olayı PKK'lı teröristler tarafından üstlenildi.

Saldırının Suruç'ta gerçekleşen patlamaya misilleme olarak gerçekleştirildiği açıklandı. Soruşturma dosyasına konulan gizlilik kararı 9 ay sürdü. Polisleri öldürdüğü gerekçesiyle 7 kişi bir yıldır tutuklu, iki kişi ise tutuksuz yargılanıyor. Çözüm sürecini bitiren suikast olarak anılan bu cinayetlerle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

O HAKİM TUTUKLANDI

“Polisleri öldürmekle suçlanan 7 kişiden bazıları için tutuklama kararı veren hâkim Nurettin Bulut, geçen günlerde FETÖ operasyonunda gözaltına alındı ve tutuklandı.

Polislerin öldürülmesinden bir gün sonra dayılarının taziyesinden dönen Sedat A. kuzeni Hasan A. ve arkadaşları Mehmet Naci Y, Ramazan ve Kadir’in içinde bulunduğu arabayı polis durduruyor. Arabada haciz olduğunu söylüyor.

cozum_surecini_fetomu_bitirdi_1470295123_9751.jpg

EMNİYET BAHÇESİNDE İHBAR GELDİ

GBT incelemesi uzun sürünce kendileri gönüllü olarak emniyete gidiyorlar. İçeride GBT taraması yapılırken onlar emniyetin bahçesinde bekliyorlar.

Saat 24.00’ten sonra birden cinayet suçlamasıyla terörle mücadeleye götürülüyorlar. Bazıları tutuksuz yargılanmak üzere bırakılıyor ama Sedat A. ve Mehmet Naci Y. tutuklanıyor. Polislerin kaldığı evi, babası çilingir olduğu iddia edilen Mehmet Naci Y.’nin açtığı ileri sürülüyor. Söz konusu ihbar, gençler emniyetin bahçesindeyken geliyor.

İHBARCININ KARDEŞİ CEMAATÇİ ÇIKTI

Ertesi gün başka bir ihbar telefonu daha alıyor polis. İlk ihbarcıyla aynı sözleri tekrarlıyor o da. Avukatlar çabalarıyla telefonlardan birinin PTT’deki ankesörlü telefondan, diğerinin de T.B. isimli şahsa kayıtlı olduğunu öğreniyorlar. Ama tüm başvurularına rağmen söz konusu ihbarcılarla ilgili hiçbir resmi işlem yaptıramıyorlar; ellerindeki delil nedir diye... Bu arada şunu da belirtmekte yarar var. İhbarcılardan T.B’nin kardeşi de 15 Temmuz sonrası FETÖ üyesi olmaktan gözaltına alınıyor.

GENÇ SAVCININ YÜKSELİŞİ

Gençlerle ilgili soruşturmayı yürüten genç savcı, tam fezleke yazılacağı sıralarda terfi ediyor. Ceylanpınar’da o kadar kıdemli savcı varken onun Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Müdürlüğü’ne hâkim olarak atanması herkesi şaşırtıyor.

Tüm bu verileri alt alta üst üste toplayan sanık avukatları tutanaklara da giren savunmalarında FETÖ şüphesini açıkça dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.